2024. május 5. - Györgyi

Hadüzenet a gyorséttermeknek

San Francisco hadat üzent a gyorséttermeknek a gyerekek érdekében: a jövőben tilos zsíros és sós ételekre csábítani őket azzal, hogy játékokat kínálnak a menü mellé.
2010. november 10. szerda 10:08 - HírExtra
A város felügyelőtestülete kedden a polgármesterrel szembemenve döntött a rendelet elfogadásáról. Ez az első ilyen határozat, amelyet az Egyesült Államokban meghoznak.

A rendelkezés értelmében a gyerekeknek szánt gyorséttermi menük mellé jövő decembertől nem adhatnak játékokat, ha az étel több mint 640 milligramm sót tartalmaz, energiaértéke pedig meghaladja a 600 kalóriát. A zsírtartalom sem lehet magasabb a kalóriaérték 35 százalékánál.
A városatyák azt is feltételül szabták, hogy a játékokkal "csábító" menüknek gyümölcsöt és zöldséget is kell tartalmazniuk.

A szigorítások San Francisco városában ötven McDonald's egységet érintenek, a gyorséttermi lánc híres Happy Meal menüje a jövőben egészségesebb fogásokkal maradhat csak a választékban.
A döntéshozók a gyermekkori elhízás feletti "nagy győzelemnek" nevezték a határozat elfogadását.

A McDonald's szóvivője viszont úgy vélekedett, az emberek nem azt várják el választott vezetőiktől, hogy helyettük döntsenek arról, mi jó és mi nem gyerekeik számára, mert az a szülők joga és felelőssége. Az étteremlánc nagyon büszke a menüjére - mondta Danya Proud, aki szerint a náluk tapasztalható családias élmény része, hogy játékokat adnak a gyerekeknek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását