2024. május 5. - Györgyi

A Fidesz nem teljesíti az ígéreteit?

A Jobbik szerint a Fidesz nem teljesíti saját korábbi ígéreteit sem - mondta keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Volner János.
2010. október 26. kedd 14:32 - HírExtra
A jobbikos képviselő arra hivatkozott, hogy a költségvetési bizottságban leszavazták a bérlakások utáni adózás átalakításáról, illetve a körbetartozások megszüntetéséről szóló javaslataikat.
A politikus elmondta, hogy a munkáltatók jelenleg 54 százalékos adót fizetnek természetbeni juttatás néven, a lakhatás céljára nyújtott támogatások után; a lakásukat bérbeadók pedig 25 százalékos adót fizetnek a lakbér után.

Szerinte egy adócsökkentés a munkaerő-aktivitást serkentené és segítené annak a Fidesz által is hangoztatott ígéretnek a valóra válását, hogy minél többen találják meg az utat a munkához, de a javaslatuk már a bizottságban sem kapott többséget.

Kitért arra a kezdeményezésükre is, hogy a vállalkozókhoz be nem folyt pénzek után ne kelljen áfát fizetni. Mint mondta, a Fidesz erre is ígéretet tett, de most mégis már a költségvetési bizottságban lesöpörték a javaslatukat.

A sajtótájékoztatón részt vevő Szilágyi György arra utalt vissza, hogy a parlament hétfői ülésén Fónagy János nemzetgazdasági államtitkárhoz fordult annak ügyében, hogy a Budapest Airport (BA) Zrt. zárt rendszerű pályázatot írt ki a Ferihegyi repülőtérről induló taxiszolgáltatásra.
Azt kérdezte, hogy az állam részéről a BA Zrt.-be delegált igazgatósági tagok tudtak-e a most kiírt zártkörű pályázatról, és ha igen, akkor kaptak-e az államtól felhatalmazást annak támogatására. Megjegyezte, hogy a korábbi pályáztatás nyílt volt és az Európai Unió és kifogásolja a zártkörű pályáztatásokat.

Kérdésként tette fel, nem jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot, hogy a BA Zrt.-ben a magyar állam tulajdonjoga 25 százalék plusz egy szavazat, míg a legnagyobb részesedés, vagyis 37,75 százalék négy külföldi befektető kezében van.

Kíváncsi volt arra is, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. eljár-e abban az ügyben, hogy a tulajdonosok nem teljesítették a fejlesztésekre vonatkozó vállalásaikat, ami miatt több milliárd forintnyi kötbért kellene fizetniük.

Végül Tarlós István főpolgármester figyelmébe ajánlotta, hogy amíg a budapesti taxiállomások után a főváros valamivel több mint százmillió forintot szed be évente, a Ferihegyi repülőtéren található taxiállomásért eközben évente százmillió forintot fizetnek a BA Zrt.-nek. Véleménye szerint miután ez a taxidroszt is közterületen van, ezután a fővárosnak lehetne fizetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását