2024. május 5. - Györgyi

Otthon, édes kocsma

A csehek háromnegyede számára a kocsmák jelentik a társadalmi élet központját - derül ki egy friss felmérésből.
2010. október 25. hétfő 13:20 - HírExtra
A prágai CVVM közvélemény-kutató intézet szerint a különleges, egzotikus stílusú éttermek, fitneszközpontok és klubok előretörése ellenére a hagyományos kiskocsmák még mindig a társadalmi élet meghatározó központjának számítanak.

A cseh férfiak mintegy 40 százaléka továbbra is a kocsmákat látogatja, míg az éttermekbe csupán 27 százalékuk jár rendszeresen.

"A férfiak 97 százaléka a barátai miatt tér be a pubokba, 90 százalékuk pedig a jobb hangulat kedvéért szereti a kocsmákat" - idézte a kutatás eredményét a Pravo című prágai napilap.

A kocsmai társalgásban a politika és a sport mellett a kulturális vonatkozású témák is gyakoriak. A jellegzetes cseh pubokban azok is jól járnak, akik egy jó iparost, szakembert, vagy szállítási lehetőséget keresnek.

A felmérésből az is kitűnik, hogy éttermekbe és pizzériákba többnyire csak enni járnak a csehek, miközben a férfiak 90, a nőknek pedig 50 százaléka számít rendszeres sörfogyasztónak.

Az éves átlagban elfogyasztott sör mennyisége a teljes lakosságra elosztva 160 liter/fő. A férfiak hetente négyszer, a nők heti két alkalommal járnak kocsmába. A sör uralma az idősebbek körében töretlen, a férfiak 23 százaléka naponta iszik egy pohárral.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását