2024. május 5. - Györgyi

Európa Liga: kikapott a Debrecen

A Debrecen 2-1-es vereséget szenvedett csütörtökön a holland PSV Eindhoventől a labdarúgó Európa Liga csoportküzdelmeinek 3. fordulójában, a Puskás Stadionban.
2010. október 21. csütörtök 20:52 - HírExtra
A magyar bajnok az első félidőben szervezetten futballozott, a hollandok nem tudtak helyzetbe kerülni. Herczeg András csapata ráadásul a 35. percben Mirsad Mijadinoski góljával megszerezte a vezetést - ez volt az első találata a főtáblán -, ám a vendégek Orlando Engelaar révén öt perc múlva egyenlítettek.

A fordulást követően fokozatosan átvette az irányítást a PSV, majd Reis révén a 66. percben a vezetést is megszerezte. A Debrecen elfáradt, ellentámadásokra már nem maradt ereje, így az eredmény sem változott.

A hajdúsági klub továbbra is pont nélkül áll a sorozatban.

Európa Liga, 3. forduló:
Debreceni VSC-PSV Eindhoven 1-2 (1-1)

Puskás Ferenc Stadion, 12 ezer néző, V.: Nicolai Vollquartz (dán)
gólszerzők: Mijadinoski (35.), illetve Engelaar (40.), Reis (66.)
sárga lap: Berg (34.)

DVSC:

Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Fodor – Varga, Kiss Z. – Szakály (Rezes, 80.), Czvitkovics, Yannick (Bódi, 66.) – Coulibaly

PSV:

Isaksson – Hutchinson, Bouma, Marcelo, Pieters – Engelaar – Afellay, Toivonen (Bakkal, 84.) – Dzsudzsák, Berg, Lens (Reis, a szünetben)

I. félidő:

35. perc: Czvitkovics végezhetett el szabadrúgást az eindhoveni kaputól 30 méterre, s beívelése után a labda Boumáról Mijadinoski elé pattant, aki öt méterről a hálóba lőtt (1-0).
40. perc: Engelaar kapott labdát a balszélen, 20 méterre a debreceni kaputól, s két védőt kicselezve középre húzott, majd a kivetődő Malinauskas mellett 11 méterről a bal sarokba passzolt (1-1).

II. félidő:

66. perc: Pieters baloldali beívelése Dzsudzsák tarkóján pattant meg, majd a jobb kapufánál üresen álló Reis sarokkal hozzáért a labdához, amely Malinauskas mellett a bal sarokba vágódott (1-2).

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, amelynek során megszületett az Európa Liga csoportkörének első debreceni gólja is. A magyar bajnok nem érdemtelenül szerzett vezetést, a védelme jól működött, s olykor tetszetős támadásokat is sikerült vezetnie. A PSV egygólos hátrányban rákapcsolt, s Engelaar egyéni alakítása után egyenlített.
A szünet után dominált a vendég együttes, s a nyomásnak a 66. percben lett eredménye, a DVSC egy kissé balszerencsés góllal került hátrányba. A holland gárda a hajrában az előny megtartására törekedett, a Debrecen pedig már nem tudott megújulni, így Dzsudzsák Balázs együttese elvitte a három pontot Budapestről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását