2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Mal Zrt: újabb gyanúsítottak hallgattak ki

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki az iszapkatasztrófával kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-vel.
2010. október 15. péntek 12:30 - HírExtra
A közlemény szerint D. József a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. egyik vezetőjeként megalapozottan gyanúsítható gondatlan közveszélyokozás, valamint környezetkárosítás vétségével.

Az NNI álláspontja szerint a gyanúsított elmulasztotta a hasonló katasztrófa esetén a kármentesítéshez és az élet, a testi épség, valamint a vagyon megóvásához szükséges intézkedések kidolgozását, védelmi rendszerek, a káresemény hatását csökkentő védművek és jelző-riasztórendszerek kialakítását.

A gyanúsított, aki nem tett vallomást és a gyanúsítás ellen panasszal élt, szabadlábon védekezhet - fűzték hozzá.

Az NNI - a bejelentett polgári jogi igényekre tekintettel - haladéktalanul bevezette a gyanúsítottak vagyonát érintő biztosítási intézkedéseket és zár alá vételre tett előterjesztést.

Az MTI egy neve elhallgatását kérő, rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy az újabb gyanúsított Deák József, a Mal Zrt. műszaki szolgáltatási igazgatója.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, napirend előtti felszólalásban jelentette be, hogy a rendőrség őrizetbe vette a Mal Zrt. vezérigazgatóját és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Bakonyi Zoltánt az iszapkatasztrófával összefüggésben több ember halálát okozó közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsították meg.

A Veszprémi Városi Bíróság szerdán viszont elrendelte Bakonyi Zoltán azonnali szabadlábra helyezését. A bírósági döntés fő indoka az, hogy a bűncselekmény alapos gyanúja sem állapítható meg az eljárás ezen kezdeti szakaszában.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását