2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Jobbik: felelősségre kell vonni a MÁV-ot

A Jobbik azt várja a kormánytól, hogy vonja felelősségre a MÁV teherfuvarozó leányvállalatának privatizációját, valamint a vasúttársaság költözését levezénylőket.
2010. október 13. szerda 12:58 - HírExtra
Korondi Miklós országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: követelik, hogy a kabinet mérje fel, mekkora kár érte a vasúttársaságot azzal, hogy Andrássy úti székházából a cég tavaly egy évi 1,4 milliárd forintért bérelt Könyves Kálmán körúti épületbe költözött. Egyúttal szorgalmazta, a kabinet tegyen lépéséket azért, hogy a vasutasok mielőbb visszatérhessenek Andrássy úti székházukba.

A politikus emlékeztetett arra, hogy Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. augusztustól hivatalban lévő elnök-vezérigazgatója a cégcsoport szerződéseinek felülvizsgálatát nevezte legsürgetőbb feladatának. A Jobbik elvárja, hogy a felülvizsgálat eredményéről mielőbb tájékoztassák a közvéleményt - tette hozzá.

A képviselő ugyanakkor furcsának nevezte, hogy a tavaly kinevezett vezérigazgató, Andrási Miklós - a Fidesz alapító tagja - idén nyáron közös megegyezéssel távozhatott a cég éléről, noha a társaság Könyves Kálmán körútra költöztetése az ő irányítása alatt történt.

Korondi Miklós arra is kitért, hogy az elmúlt években a vasúttársaság "SZDSZ-pénztárrá" vált, majd eladták a cégcsoporton belül egyedüliként biztos hasznot hozó MÁV Cargót, a MÁV Informatikai Zrt. vezérigazgatóját hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség, a pályavasúti vezetők pedig több tízmilliós végkielégítéssel távozhattak.

Annak a félelmének is hangot adott, hogy a kiegészítő szolgáltatások - így például a kocsirendezés - állami támogatásának megvonása miatt rövid időn belül több száz vasutas kerülhet az utcára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását