2024. június 14. - Vazul

Iszapömlés: a pápa megemlékezett az áldozatokról

Magyarul szólt szerdai általános kihallgatásán XVI. Benedek pápa a vörösiszapömlés áldozatairól és károsultjairól.
2010. október 13. szerda 13:27 - HírExtra
"Szeretettel köszöntöm a magyar híveket, különösen azokat, akik Miskolcról, Tesmagról, Gödről, Dányból és Kislétáról jöttek. Megemlékezem a kolontáriakról, akiknek el kellett hagyniuk otthonukat és mindenkiről, akiket a mérgező iszap sújtott. Imáimba zárom azokat, akik életüket veszítették. Szívesen adom apostoli áldásomat rátok és mindazokra, akik az érintettek segítségére sietnek. Dicsértessék a Jézus Krisztus!" - mondta XVI. Benedek pápa magyar nyelven szerdán délelőtt a vatikáni Szent Péter téren tartott audiencia végén.

Az egyházfő a Szent Péter-bazilika előtti téren tartott pápai általános kihallgatáson részt vevő magyar zarándokokhoz intézte szavait, akik az egri főegyházmegyéjéből és a szlovákiai besztercebányai egyházmegyéből érkeztek, valamint a váci egyházmegyéből és a hajdúdorogi görög katolikus egyházmegyéből jöttek el a Vatikánba. A pápa szavait taps kísérte a magyarok és az audiencián részt vevő több ezer olasz és külföldi hívő részéről is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását