2024. június 12. - Villő

Devecserbe látogat a kormány

Devecserben tájékozódnak a vörösiszapömlés által okozott károkról a kormány tagjai szerda délelőtt, miután a kiürített Kolontáron jártak – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
2010. október 13. szerda 12:03 - HírExtra
A kormánytagok autóbusszal érkeztek az ajkai térségbe Veszprémből, majd katonai terepjárókba ültek, és azokkal járják Devecser utcáit.

Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszterrel együtt utazva szemléli a Veszprém megyei kisváros tizenkilenc olyan utcáját, amelyet múlt hétfőn elöntött a vörösiszap.

A kabinet tagjai ezután visszatérnek Veszprémbe, ahol kihelyezett kormányülést tartanak.
Az MTI a résztvevőktől úgy tudja, hogy a kabinet tagjai megnézték Kolontáron az ajkai zagytározóból kizúdult 800 ezer köbméternyi vörösiszap által okozott károkat, és Orbán Viktor tájékoztatta őket egy esetleges újabb gátszakadás elleni védekezési munkálatokról.

Felmentek a megsérült gátszakaszra is, és megnézték a X. számú tározón keletkezett újabb repedéseket, amelyek miatt szombaton ki kellett üríteni a veszprémi Kolontárt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását