2024. május 14. - Bonifác

Orbán és Barroso az EU elnökségről is tárgyalt

Orbán Viktor kormányfő az energiabiztonságot, Horvátország európai uniós csatlakozását és a romakérdést is az Európai Unió jövő évi soros magyar elnökségének fontos feladatai közé sorolta kedden Pécsen.
2010. október 12. kedd 14:40 - HírExtra
Magyarország optimizmussal tekint elnöksége elé és különös figyelmet kíván szentelni az energiabiztonságnak, amelyről jövő februárban európai csúcsértekezletet tart. Fontosnak tartja Horvátország uniós csatlakozását is, és minden segítséget meg kíván adni Zágrábnak a feltételek teljesítéséhez.

Emellett hozzá kíván járulni a romák kérdésével foglalkozó európai programhoz is - mondta a miniszterelnök az Európai Bizottság elnökével, José Manuel Barrosóval folytatott megbeszélése utáni sajtótájékoztatón.

José Manuel Barroso úgy fogalmazott: Magyarország "rendkívül ambiciózus" EU-elnökségi programot határozott meg. Az unió komoly eredményeket vár a soros magyar elnökségétől - jegyezte meg a politikus. Kitért arra is, várják azt a találkozót, amelyet november 17-én tartanak, amikor Orbán Viktor és a kormány tagjai Brüsszelbe látogatnak.

Az unió támogatja Magyarország erőfeszítéseit, hogy sikerre vigye a magyar elnökséget - mondta az Európai Bizottság elnöke -, hozzátéve, "számítunk Orbán Viktor politikai képességeire" abban is, hogy "az európai unió ügyét a jövő félévben előmozdítsa".

Magyarország 2011 első félévében tölti be az EU soros elnökének tisztét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását