2024. május 7. - Gizella
Választott az ország. A szavazókörök hivatalosan este 7 kor bezártak, a kampánycsend pedig véget ért. A HírExtra a pártok eredményváró központjában követi az eseményeket percről-percre.
2010. október 3. vasárnap 19:05 - HírExtra

20:12 Jobbik

Murányi Levente, a Jobbik alelnöke nagyon fontosnak tartja, hogy a kormány várható népszerűségvesztésekor az emberek a Jobbik felé forduljanak. Murányi abban is bízik, hogy pártja az MSZP előtt végez.

19:55 LMP

Folyosói kérdés Jávor Benedekhez: Megvered a Staudtot? Félszeg mosolyt követően válaszolni készült, de egy hölgy megelőzte: ha máshogy nem akkor majd a Parlament folyosóján. Általános derültség.

19.45 Jobbik

Staudt Gábor elmondta, hogy a Jobbik elégedett az eredménnyel, de biztos benne, hogy négy év múlva több támogatottságot kapnak.

19.43 MSZP



A politikusok az irodákban. Jelenleg senkivel nem lehet találkozni.

19:42 FIDESZ

Ismét vissza a nihilbe mindekni várakozik. Eredményről nincs hír, minden teremben három tévéből ömlik a HírTv.

19.26 MSZP

Valaki beordibál, hogy kezdjük a sajtótájékoztatót.Török Zsolt szóvivő kijelentette: "Első szó a köszöneté. Köszönet azoknak, akik az MSZP-re szavaztak. Bár sajnálatos módon rengetegen nem mentek el szavazni, ami egyértelműen a kormány megfélemlítő politikájának számlájára írható. Köszönöm, akik kitartottak az MSZP mellett".

Ígérik, hogy továbbra is támogatják a hátrányos helyzetű csoportokat, embereket , mint például a nyugdíjasokat, pályakezdőket, fiatalokat, kisvállalkozókat. "(megjegyzés:szinte mindenkit).

Adatok jelen pillanatban még nincsenek, a sajtó részéről nem tett fel kérdést senki.

19:25 LMP

Karácsony Gergely (kissé kelletlenül) lépett a színpadra, majd elmondta: Nem örülnek az alacsony részvételnek, szerinte ez egy rossz jel a demokráciában. Budapesten negatív rekordra számítanak a részvételt illetően. Ez természetesen nem kedvező az LMP-nek, hiszen egy friss pártról van szó, akiknek a szavazótáborát nehéz mozgósítani.

Ugyanakkor bízik benne, hogy minimum a tavaszi eredményt tudják hozni, sőt úgy gondolja, hogy egy kicsit jobban is teljesítenek majd. Budapesten 15 százalékos, míg a megyei jogú városokban 10 százalékos eredményre számít.

Újságírói kérdésre elmondta: sem a Fidesszel, sem másmilyen párttal nem szövetkeznek. Viszont konstruktív ellenzéki pártként működnek tovább, ami azt jelenti, hogy minden olyan dolgot megszavaznak majd, ami megegyezik a párt értékrendjével.

Szerintük szükség vanl önkormányzati reformra, bár azt nem tudják, hogy a Fidesz mit akar majd. Viszont a zárt ülésezést megszüntetnék, mivel az egyenlő a korrupcióval.

19:20 Jobbik

Továbbra is jóízű csevelyek folynak. Egy-egy velős kijelentést el-elkapunk, miszerint " nem meglepő, hogyha Tarlós nyer, hiszen ő már mélyen benyalt", majd hozzáteszik sietve, hogy Demszkynél azért bárki jobb. "Demszkyt le kell csukni, nincs kecmec" - hangzik el az összegzés.

19:13 FIDESZ



Szíjjártó Péter megérkezett. Köszönetet mondott a választóknak és a választás lebonyolítóinak. Ez a választás a kormány eddigi értékelése is-mondta. "Értékelték a gazdasági akcióterv 29 pontját és értékelték azokat a kormányzati lépéseket melyek a munkaheéyteremtésre és a közbiztonság javítására vonatkoztak."

19.09 MSZP


Még nem kezdődött el a sajtótájékoztató. Csúszásban vannak. A folyosón zajló beszélgetésekből kiszűrődött, hogy elméletileg 19.20-kor kezdődik. A sajtósok nyüzsögnek.

19:05 Jobbik

Staudt Gábor is felbukkant hirtelen egy pár másodpercre a kamerák eddigi takarásából, majd ismét eltűnt. Továbbra is pangás van, kézfogások és jókedélyű beszélgetések jellemzik a vasárnapi estét a Jobbiknál.

19.03 MSZP

Szanyi Tibor a sajtórészről a lépcsőn vonult le.  A fotósok hadának fényes villanásai övezték bevonulását.

19:03 LMP



Hivatalos program nincs. Sajtótájékoztató szele érződik a levegőben. Viszont a sajtószoba kezd szűkössé válni, lassan több lesz az újságíró, mint az LMP jelöltjei.

19.00.MSZP

Horváth Csaba empátiájáról tett tanúbizonyságot, mert egy mozgáskorlátozott nőnek segített, de aztán hirtelen „megijedt” a sajtósoktól és gyorsan visszavonult az irodába. A büféasztal négy szendviccsel bővült.

18:57 JOBBIK

A Kongresszusi Központban egyelőre erőltetett vasárnap esti hangulat uralkodik. Újságíróból idáig több van, mint politikusból. Gárdisták őrzik a bejáratokat. Izgalomnak nincs nyoma.

18:54 FIDESZ



Lassan szivárognak be a politikusok is. Itt van például Rogán Antal a Belváros polgármester-várományosa.  A sajtó képviselőit felzavarták a gyülekezőhelyre, senki nem szívhat közös levegőt a kétharmaddal. Szíjjártó Péter 19:10-kor sajtótájékoztatót tart.

18.42. MSZP


17 órától elnökségi ülést tartanak. Még jelen pillanatban is a politikusok az emeleten tanácskoznak és be vannak húzódva az irodákba. Információink szerint most dől el, hogy ki tartja a 19 órakor kezdődő sajtótájékoztatót.

Valószínűsíthető, hogy Szanyi Tibor az MSZP országos kampányfőnöke. Papírforma szerint 20 órakor is tartanak egy sajtótéjákoztatót, amin beszámolnak a fejleményekről.Addig is a sajtó munkatársai a Chelsea-Arsenal meccsen, szélesvásznú képernyőn szórakozhatnak. Információinkszerint Gyurcsány Ferenc nem vesz részt a "várásban".

18.33 MSZP


A folyosók konganak az ürességtől, egyedül a sajtóosztályon nagy a nyüzsgés. A kollégák várják a 19 órakor kezdődő sajtótájékoztató kezdetét.Az utcákon nagy a nyüzsgés, az épülettel szemközti utcasarkon rendőrök állnak, ügyelve a fegyelemre. A becsekkolás könnyedén ment és ha hihetünk a sajtómunkatársnak, akkor még a Szigetre is jó lesz a tőlük kapott sárga karszalag.A büfé elég szegényes, elmajszolt kenyércafatok heverésznek az asztalon.

18:32 - FIDESZ

Az épületben nagy a sürgés forgás, a politikusok a néptől elszeparálva érkeznek a helyszínre, az újságírók külön épületszárnyba vannak terelve, ami minden nemű érintkezést gától a politikusokkal. Egyenlőre mindenki várakozik, a sör pedig egyre fogy.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását