2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem lesz kereskedelmi háború az USA és Kína között?

"Nem lesz kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között"- jelentette ki Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter azután, hogy az USA képviselőháza csütörtökön megszavazta a Kína elleni védővámokat, ezzel tiltakozván a jen alulértékelése miatt.
2010. október 1. péntek 10:01 - HírExtra
Egyelőre Pekingben is visszafogottan reagáltak a washingtoni döntésre: a kereskedelmi miniszter szóvivője szerint Peking készen áll arra, hogy amerikai partnereivel közösen dolgozza ki azokat a lépéseket, amelyek a két ország közötti kereskedelem kiegyensúlyozottabbá tételét szolgálják.

Timothy Geithner is úgy látja, hogy a két ország megfelelően kezelni tudja a jen alulértékeltségéből származó, az amerikai vállalatok számára hátrányos következményeket. A törvénytervezet szerint az Egyesült Államok azokra a kínai termékekre vetne ki védővámokat, amelyek a jüan alulértékeltsége miatt versenyelőnyben vannak az amerikai piacon.

Mindamellett elemzők rámutattak: egyáltalán nem biztos, hogy a képviselőház után a szenátus is megszavazza a tervezetet. Másrészt arra is felhívják a figyelmet, hogy a jelenlegi világgazdasági helyzetben egyáltalán nem mindegy, hogy a világ két gazdasági nagyhatalma hogyan áll hozzá az ilyen jellegű kérdések rendezéséhez, s ennek valószínűleg mindkét ország vezetése tudatában van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását