2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fidesz: nyolc javaslat a lakáshietelesek megsegítésére

Hétfőn kerül a parlament elé a lakáshiteleseket megsegítő fideszes elképzeléseket rögzítő törvényjavaslat, amely a korábban jelzett nyolc pontból hetet foglal majd jogszabályba.
2010. október 1. péntek 17:20 - HírExtra
A javaslatokat jegyző Rogán Antal és Kósa Lajos bejelentette, hogy "kiesett" a csomagból az úgynevezett tiszta lappal indulás joga, de lesz egy nyolcadik javaslatuk is: indítványozni fogják a közjegyzői díjak átalánydíjjá alakítását. Rogán Antal, a Fidesz-frakció gazdasági munkacsoportjának vezetője közölte: a törvényjavaslat egyértelműen kimondja az egyoldalú szerződésmódosítás tilalmát az ügyfél számára hátrányos esetekben, befagyasztja a pénzintézetek által eddig alkalmazott díjakat, költségeket, azok további emelése nem képzelhető el.

Az önkényes kamatemelésről szóló javaslat kapcsán a törvényjavaslat azt rögzíti, hogy a kamat csak kormányrendeletben szabályozott speciális esetben emelhető.

A törvényjavaslat rögzíti a középárfolyam kötelező alkalmazását, a hitel ingyenes előtörlesztésének lehetőségét, illetve a futamidő-hosszabbítás ingyenességét.

Rogán Antal azt is elmondta, hogy javaslataik a lakáscélú hitel- és kölcsönszerződésekre, és nemcsak a deviza, hanem futó forint hitelekre is vonatkoznak; illetve nemcsak a hatálybalépést követően folyósított, hanem az addig megkötött állományra is vonatkoznak.

Kiemelte még, hogy a hitel- és pénzintézeti törvényt, illetve a fogyasztóknak nyújtott hitelekről szóló törvények módosítását javasolják, a jövő héten a csomagot a bizottságok, az azt követő héten pedig az Országgyűlés plenáris ülése is tárgyalhat
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását