2024. május 8. - Mihály

MSZP: a kormány a felelős a magas benzinárakért

Az MSZP szerint a kormány gazdaságpolitikájának, illetve kormányzati politikusok nyilatkozatainak köszönhető a magas benzinár.
2010. szeptember 24. péntek 12:22 - HírExtra
Az MSZP azt javasolja azoknak, akiket tankoláskor felbosszant a magas benzinár, hogy jusson eszükbe, ezt Orbán Viktor gazdaságpolitikájának és Orbán Viktor, Matolcsy György, Kósa Lajos és Szijjártó Péter nagyszerű nyilatkozatainak köszönheti - jelentette ki az MSZP szóvivője pénteken Révész Máriusz fideszes képviselő 2008-ban tett egyik kijelentése átirataként.

Kormos Kata budapesti sajtótájékoztatóján a benzin áráról szólva közölte: a Fidesz a soha nem látott magas ár kapcsán elhárítja a felelőséget azzal, hogy a kormánynak nincs beleszólása az üzemanyag árát meghatározó kőolaj világpiaci árába.

Leszögezte, hogy a Fidesznek e témáról ellenzékben még egészen más véleménye volt.
Ismertetése szerint Szijjártó Péter 2008. őszén, amikor a benzin ára elérte a 300 forintot, úgy nyilatkozott: "a kőolaj világpiaci ára csak részben ok a benzin árának emelkedésére, ebben a forint árfolyamának mélyrepülése is szerepet játszik, hiszen a környező országokban, még Ausztriában is olcsóbb a tankolás, mint Magyarországon". Hozzátette: Szijjártó Péter egy másik alkalommal azt mondta, hogy a benzinár-problémáért egyedül a kormány tartozik felelősséggel.

2008 végén pedig, Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta: "azt javasolom azoknak, akiket tankoláskor felbosszant a magas benzinár, hogy jusson eszükbe, ezt Gyurcsány Ferenc gazdaságpolitikájának és Gyurcsány Ferenc nagyszerű nyilatkozatainak köszönheti" - idézte Kormos Kata.

Az MSZP úgy véli: most, hogy a benzin literenkénti ára elérte a 360 forintot, azaz 60 forinttal többe kerül az üzemanyag, mint amikor a fenti nyilatkozatok születtek, ideje aktualizálni Révész Máriusz 2008-ban tett kijelentését - húzta alá szóvivő.

A szocialisták szerint a kormánynak haladéktalanul helyre kell állítani a forint árfolyamát, és végre elő kell állnia egy hiteles gazdaságpolitikával, "mert míg az egekbe szökő benzinár az Audival közlekedő állami vezetőknek meg sem kottyan, emberek milliói kerülhetnek anyagi csődbe, hiszen az üzemanyagár-robbanás az alapvető élelmiszereknél vagy épp gyógyszereknél is brutális drágulást jelent".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását