2024. május 6. - Ivett, Frida

Szeme: Sok a tetves gyerek Miskolcon

Mind több a tetves gyerek a miskolci iskolákban, óvodákban, a társadalom és a család együttes kötelessége, hogy a tetvesedés eltűnjön az intézményekből - hívta fel a figyelmet Hircsu Ákos, a Szemléletváltást Miskolcon Egyesület (Szeme) polgármesterjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2010. szeptember 23. csütörtök 16:03 - HírExtra
Jelentős számban vannak olyan családok, amelyek nem törődnek gyerekeik egészségével, pedig jórészt az utánuk kapott pótlékokból, segélyekből élnek - fogalmazott a miskolci civilszervezet polgármesterjelöltje.

Hircsu Ákos azt is mondta: évtizedekkel ezelőtt egészségügyi szakemberek még félévente jártak iskolákba, óvodákba, megvizsgálták a gyerekeket, hogy van-e rajtuk élősködő, és ha volt, kiirtották azokat.

A szegénység nem mentség arra, hogy a szülők az alapvető higiénés ellátást ne biztosítsák gyerekeiknek, a hatóságok hibája pedig az, hogy nem merik megtenni a szükséges intézkedéseket, mert a politika titkolózásra kényszeríti őket - szögezte le Hircsu Ákos.

Szemes István, a Szeme képviselőjelöltje azt mondta: úgy tudja, a miskolci iskolák nyolcvan százalékában már találtak tetves gyereket, de ezt nem merik nyilvánosságra hozni, nehogy elriasszák a szülőket az adott intézményektől.

Hircsu Ákos ezzel kapcsolatban megjegyezte: a problémát a meglévő jogszabályok alapján meg lehetne oldani, akár úgy is, hogy a veszélyeztetett gyereket kiemelik a családból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását