2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MSZP: kilépett a párt egykori elnöke

Kilépett az MSZP-ből Kurucsó Péter, a párt korábbi debreceni elnöke és egyúttal bocsánatot kért választóiktól azért, amiért "magukra hagyták, nem képviselték megfelelően őket és cserbenhagyták a debreceni baloldalt".
2010. szeptember 23. csütörtök 13:30 - HírExtra
Az önkormányzati képviselő csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a szocialista jelölteknek a most folyó kampányban "nem lehagyni kellene gyáván az MSZP jelét, hanem bátran a nép elé állni és bocsánatot kérni!"

Kurucsó Péter döntését azzal indokolta, hogy ők, mint "fiatal reformerek" kevesen voltak, hogy jó irányba vigyék a párton belüli rossz folyamatokat mind országos, mind pedig helyi szinten. Hozzátette: a jövőben nem kíván más pártban vagy szervezetben politizálni.

Mint mondta, mostani bejelentését azok a sértő és bántó érzések váltották ki, amelyeket az elmúlt 10 év szocialista pártnál töltött politizálása okozott. Amikor a városi elnökséget elvállalta, egy "fiatal, egyetemet végzett, nyelveket beszélő baloldali csapat" vezetőjeként hitt a megújulásban és ennek reményében adta át négy éve a posztot Zsiros Zsolt jelenlegi elnöknek.

Megítélése szerint azonban az MSZP nem tudott a baloldal pártja lenni, nem volt képes kezelni az emberek egyre súlyosbodó problémáit, például a munkanélküliség kérdését és az ezekkel járó reményvesztettséget. "Mélységes szégyenemben bocsánatot kérek azoktól, akik azt hitték meghallják, megértik gondjaikat, és remélték, hogy önzetlenül segíteni fognak rajtuk és a magyar társadalmon is" - fejezte ki magát Kurucsó Péter.

Leszögezte: nem a baloldal van válságban, csak az MSZP. Véleménye szerint most a magyar baloldalnak igazi tettekre és őszinte szavakra van szüksége, de erre csak akkor van esély, ha a "hatalmához mindenáron ragaszkodó jelenlegi vezetés" félreáll.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását