2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

LMP: megoldás a szegénységre

A Lehet Más a Politika (LMP) a kollektív bűnözés elvét elutasítja, ugyanakkor nem vitatja, hogy a közbiztonsági helyzet súlyos Miskolc egyes részein, de erre megoldást csak a következetes és nem diszkriminatív rendészeti politika, a hatékony oktatásfejlesztés, család- és szociálpolitika nyújthat - hangzott el a párt két miskolci képviselőjelöltjének hétfői sajtótájékoztatóján.
2010. szeptember 20. hétfő 19:22 - HírExtra
Wágner-Lakatos Tamás és Csendes József a főleg elszegényedettek és romák lakta Lyukóvölgyben tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: elsősorban munka szükséges ahhoz, hogy megoldódjék a szegénység és a leszakadó rétegek társadalmi problémája.

Az LMP szerint a szegénységet nem lehet csak törvényi és rendészeti eszközökkel felszámolni, ennél sokkal összetettebb megoldásokat kell kidolgozni, hiszen ez a társadalom érdeke - mondták.
Úgy vélik, a börtön semmi jóra nem nevel, az elítéltek pedig szabadulásuk után duplán lesznek büntetve, mert nem elég, hogy a szegények többnyire alacsony képzettségűek, azon túl még rovott múltúak is lesznek.

Nemzetközi és hazai tanulmányok is bizonyítják, hogy van más lehetőség is a szegénység és a gyenge közbiztonság felszámolására; az LMP társadalmilag ösztönző programokkal és az oktatás fejlesztésével segítene a tartós mélyszegénységben élő embereken - tették hozzá.

Wágner-Lakatos Tamás és Csendes József szólt arról, hogy feladatuknak tekintik a pedagógiai feltételek javítását, a területi adottságokból eredően hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, illetve sajátos nevelési igényű tanulókat koncentráltan oktató-nevelő közoktatási intézmények fejlesztését.

Szeretnék elérni, hogy a mélyszegénységben élés ne jelentsen hátrányt, hiszen ha megkezdődik a leszakadó rétegek integrálása a társadalomba, az hasznos az egész közösségnek - hangoztatták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását