2024. május 8. - Mihály

Marad az őszi időjárás

Pénteken és szombaton kiadós esőkre, erős szélre kell számítanunk – ajánlatos vasárnapra tervezni a kinti programokat…
2010. szeptember 10. péntek 12:30 - HírExtra
Pénteken egy ciklon alakítja hazánk időjárását: erősen felhős, vagy borult lesz az ég és dél, délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra. A keleti megyékben zivatarokkal kísért lokálisan felhőszakadás is lehetséges. A Dunántúlon és a déli tájakon jelentős, 20-30 mm-t meghaladó eső hullhat. Az északi szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet nyugaton 15, keleten 23 fok körül alakulhat. Kettős fronthatással számolhatunk. Barátságtalan, szinte novemberi idő lehet.

Szombaton a nap nagy részében folytatódik a borongós idő, és többfelé az eső is elered. Késő délutántól aztán megkezdődik a felhőzet felszakadozása. 18 és 23 fokig melegszik a levegő.
Vasárnap már sok napsütésre van kilátás, elszórt csapadék inkább csak délkeleten fordul elő a reggeli órákban, később ott is a napsütésé lehet a főszerep. Igen kellemes időjárás ígérkezik, a délutáni órák hőmérséklete 20 és 25 fok között alakulhat. Érdemes lesz kihasználni a szép időt, töltsünk minél több időt a friss levegőn! A szüreti mulatságok remek kikapcsolódást ígérnek.
Hétfőn változóan felhős lesz az ég, zápor zivatar elszórtan előfordulhat. Az északnyugati szél élénk lesz. 22 fok körüli maximumokat mérhetünk.

Keddtől nagyjából a hétvégéig a napsütés mellett időnkénti felhősödés valószínű, egy-egy záporral. A reggelek hűvösek lesznek, és többfelé ködös lesz a hajnal. A nappalok viszont kellemes, kora őszi hőmérsékleteket ígérnek...

Forrás: köpönyeg.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását