2024. május 5. - Györgyi

Megszüntetné a látványberuházásokat a Jobbik

A jelöltállításhoz szükséges ajánlószelvények mintegy dupláját gyűjtötte össze a Jobbik Magyarországért Mozgalom Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Szolnokon - közölte a párt helyi elnöke hétfőn.
2010. szeptember 7. kedd 08:00 - HírExtra
Baráth Zsolt elmondta: megyei és szolnoki képviselőjelöltjeiket, valamint szolnoki polgármesterjelöltjüket egyaránt nyilvántartásba vették. Az előbbiek indulásához szükséges 2640 helyett 5500 kopogtatócédulát sikerült összegyűjteniük.

A megyeszékhelyen induló jelöltjeik túlnyomórészt a 30-40 éves korosztályból kerültek ki. A tucatnyi aspiránsból többen is pedagógusok. Ám akad, aki biztonsági szakértőként keresi kenyerét, de van grafikus, sőt parapszichológus végzettségű is szolnoki képviselőjelöltjeik között.
A Tisza-parti város jobbikos polgármesterjelöltje a 47 éves Nagy Gyula - aki egyben a 6. számú egyéni választókerület egyéni képviselőjelöltje is - tanárként dolgozik. Programjáról szólva kiemelte: a párt helyi szervezete kétszer tizenkét pontba gyűjtötte össze mindazt, amit szeretnének megszüntetni és felszámolni, illetve amit megvalósítani és felépíteni szándékoznak az elkövetkező négy évben Szolnokon.

Nagy Gyula szerint az előbbi lista élére kívánkozik a város 20 milliárd feletti adósságállománya és az a látványberuházásokra épülő politika, mely mindezt előidézte. Ha bizalmat kap, nem engedne teret a pozíciók, munkahelyek halmozásának sem, míg a korrupció ellen az önkormányzati szerződések átvilágításával lépne fel - jegyezte meg.

Az önkormányzat és a város hivatalainak munkája ugyancsak ésszerűsítésre szorul, melynek a létszámok szűkítésében is meg kellene nyilvánulnia - fogalmazott a polgármesterjelölt, aki hozzátette: ezzel párhuzamosan viszont megőrizné a közintézményeket, bővítené a bölcsődei férőhelyeket és az iskolákban például az osztálylétszámok csökkentésével is segítené a minőségi munkát.

Sürgősen megszüntetné továbbá az önkormányzati vagyon felélését Szolnokon és lépéseket tenne a koncesszióba adott közszolgáltatások újbóli városi kézbe vétele érdekében. Az élhetőbb körülmények megteremtését célzó intézkedésként említette még az alternatív energiaforrások bevonását a település energiaellátásába.

Mindemellett a város természeti értékeinek, adottságainak sporttal és turisztikával öszefüggő kiaknázása terén is évtizedes lemaradást törlesztene a Jobbik Szolnokon - hangsúlyozta a jelölt, hozzátéve: a civil közélet szervezését, a kortárs művészet és kultúra, valamint a magyar nemzeti értékek védelmét és ápolását egy újonnan szervezett civil kamarára bíznák a megyeszékhelyen.
Egy termelői gazdapiac létrehozása is szerepel a párt helyi csoportjának tervei között.

Ez része volna annak a nagyszabású fejlesztéssorozatnak, mely - a jelenlegi iparvárosi törekvések helyett - a település agrárhagyományaiból és agrárjellegéből kiindulva, arra építve és azt erősítve, az ország mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozóipari központjává emelné Szolnokot - jelentette ki Nagy Gyula.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását