2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jobbik: a "hazugság korszakát" zárnánk le

Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltjének közlése szerint pártja a "hazugság korszakát" szeretné lezárni kedden bemutatott fővárosi programjával. A Jobbik Budapesten javítaná a közbiztonságot és a közösségi közlekedést, illetve felülvizsgálná a közműcégek privatizációját.
2010. augusztus 24. kedd 13:54 - HírExtra
A politikus Vona Gáborral, a Jobbik elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: "Budapest a magyarok fővárosa" című programjukkal hosszú távú zsinórmértéket kívánnak felállítani, amivel egy élhetőbb, rendezettebb város alakulhat ki.

A jobbikos jelölt szerint elképzeléseik nem víziókon, hanem megvalósítható programpontokon nyugszanak, amelyekhez elsősorban nem többletforrásokra, hanem átütő politikai változásra, a jelenlegi források megfelelő helyre fordítására van szükség.

Vona Gábor felvezetőjében arról beszélt, hogy az Orbán-kormány a Jobbik országgyűlési választásokra készített programjából "mazsolázta" összes eddigi "értékelhető" intézkedését. A Jobbik elnökének meggyőződése szerint pártja fővárosi programja is hasonló sorsra jut, mivel szerinte tévúton jár az, aki nem ebből a programból kívánja szebbé tenni Budapest jövőjét.

Staudt Gábor úgy látja, Budapestet elsősorban a közbiztonság javítása teheti élhető várossá, de a jelölt nagy gondot kíván fordítani a közösségi közlekedés javítására, a közműcégek privatizációjának felülvizsgálatára, valamint egy átfogó bérlakásépítési program elindítására, illetve egy valóban szelektív hulladékgyűjtési rendszer kiépítésére.

Hozzátette: véget kell vetni a többi politikai erő által hirdetett kiszervezéseknek és magánosításoknak, a budapesti közműcégek élére pedig "az eddigi gyakorlattal ellentétben" a politika által nem zsarolt szakembereket kell állítani. Staudt Gábor kérdésre válaszolva aláhúzta, hogy a Jobbik a választásokat követően komoly szakmai hátérrel rendelkező személyeket kíván a fővárosi tulajdonú cégek felügyelő bizottságába küldeni.

Az ajánlószelvények gyűjtésére kitérve megjegyezte, hogy a Jobbik nevében ismeretlenek "meglepően szervezetten" gyűjtenek ajánlószelvényeket, feltételezése szerint egy olyan szervezetről lehet szó, amely már összegyűjtötte az önkormányzati választásokon való induláshoz szükséges számú szelvényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. augusztus 24. 16:15
Végre befejezik a hazudozást?

Már itt volt az ideje!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását