2024. május 2. - Zsigmond

Több tízezren a Duna-parton

Több tízezer ember gyűlt össze a fővárosi Erzsébet híd és Margit híd között a Duna-parton, hogy megnézze az idei, az elmúlt évekhez viszonyítva sokkal szerényebbre tervezett ünnepi tűzijátékot; a rakétákat idén csak a folyón lévő uszályokról lövik fel.
2010. augusztus 20. péntek 20:55 - HírExtra
Az attrakció kezdete előtt mintegy három órával már felsorakoztak a Dunán azok az uszályok, amelyekről majd a rakétákat kilövik: a Margit híd és a Lánchíd között kettő, míg a Lánchíd és az Erzsébet híd között egy uszály áll készültségben, közöttük rendőrségi motorcsónakok és tűzoltóhajók várakoznak.

Sokan - annak ellenére, hogy a tűzijáték idén is 21 órakor kezdődik - már este 7 óra előtt elfoglalták helyüket a parton, illetve a szállodák teraszain.

A fényparádé megkezdése előtt egy közös gyertyagyújtásra invitálták az embereket a Szabadság híd és a Margit híd közötti rakpart-szakaszra. A gyertyákat majd az erre az eseményre komponált Összefogás dalára gyújtják meg, és az e célból gyártott és 200 forintért megvásárolható gyertyákból származó bevételt az árvízkárosultak megsegítésére fordítják.

A 20 percig tartó tűzijáték alatt az Örömzene hallható majd, amely az Örömtánc tehetségkutató fesztivál győztes darabja, valamint a Henna együttes Áldás című dala, amelynek öttételes átdolgozását Szirtes Edina Mókus komponálta meg.

A tűzijátékot követően egy összetartozást jelképező meglepetéssel zárul a rendezvény.
Már órákkal kilenc előtt lezárták a forgalom elől az Erzsébet és a Lánchidat, és a gyalogosokat sem engedték fel a felújítás alatt álló Margit hídra.

A Duna-parthoz vezető utakat szintén lezárták a közúti forgalom elől, az emberek tömegközlekedési eszközökkel juthatnak le a partra. A biztonsági szolgálat és a rendőrség a rakpartokhoz vezető lépcsők egy részét fémkordonokkal lezárta, hogy azokat szükség esetén menekülési útvonalként megnyithassa.

A tűzijáték kivitelezője a szombathelyi Kopula ,96 Kft., a nettó 50 millió forintos költséget a cégvezető, Farkas Mihály vállalkozó fizeti, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az áfát vállalta át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását