2024. május 5. - Györgyi

Lövöldözés a Tescóban: amit eddig tudunk

Több emberen elkövetett emberölés kísérletének bűntette miatt indult eljárás az ellen a 24 éves férfi ellen, aki csütörtökön két biztonsági őrt megsebesített a XIII. kerületi Váci úti Tescóban; az őrök már jobban vannak.
2010. augusztus 20. péntek 20:31 - HírExtra
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteki közleménye szerint B. G.-t őrizetbe vették, és az életvédelmi osztály kezdeményezte előzetes letartóztatását az ügyészségnél. Társát, a 23 éves D. N.-t bűnsegédként vették őrizetbe.

Csütörtök este fél nyolc körül a XIII. kerületi Váci úti Tescóban két tolvajt értek tetten az ott dolgozó biztonsági őrök. A férfiakat hátrakísérték az épület biztonsági irodájába, dulakodni kezdtek, majd az egyikük fegyvert rántott és megsebesített két biztonsági őrt.

A lövöldözésben az egyik biztonsági őrt a karján, társát a hasán érte lövés. A támadót végül a biztonsági őrök állampolgári segítséggel fékezték meg és fegyverezték le az áruház területén. Megsérült egy harmadik férfi is, de őt nem kellett kórházba vinni.

A TV2 információi szerint drogozhatott az a férfi, aki lövöldözött; a rendőrség a Tényeknek viszont nem erősítette meg ezt az értesülést.

A hírműsor úgy tudja: a két férfi csokit lopott az áruházban, ezért kísérték be őket a biztonsági őrök egy külön szobába.

A Magyar Televízió híradója szerint a férfinak nem volt fegyvertartási engedélye.
A Tesco kommunikációs igazgatója elmondta, a sebesült férfiak felépülése még hosszú heteket, hónapokat vesz igénybe.

Iglódi-Csató Judit jelezte: a vállalat vezetői a családtagokon keresztül elismerésüket fejezték ki a bátor biztonsági őröknek. "Munkatársaink a helyszínen hihetetlen bátorságról tettek tanúbizonyságot, saját testi épségüket veszélyeztetve végezték feladatukat, amiért hálásak vagyunk és büszkék vagyunk rájuk! Elismerésük természetesen nem marad el" - idézte a cég az MTI-hez eljuttatott közleménye a Tesco vezérigazgatóját, aki - mint írták - személyesen is felkeresi majd a sérülteket.

A Tesco biztosította az érintetteket arról, hogy felépülésük idejére is gondoskodik róluk, és a betegellátástól függetlenül teljes munkabérüket is megkapják - olvasható a közleményben. Az áruház munkatársainak a Tesco haladéktalanul professzionális segítséget nyújt ahhoz, hogy az esetet a lehető leghamarabb fel tudják dolgozni.

A dokumentum szerint a cég megköszönte a rendőrség gyors és hatékony fellépését is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását