2024. május 3. - Tímea, Irma

A Sziget Magyarország egyik alapvető eleme

A Sziget az egyik legfontosabb országmárkánk - mondta el az MTI-nek a Sziget fesztiválra szerdán kilátogató Rétvári Bence; a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára elárulta: a kormány a hazai zenekarok számára kedvező jogszabály-módosításokat készít elő.
2010. augusztus 12. csütörtök 07:10 - HírExtra
Rétvári Bence hangsúlyozta, a Sziget több szempontból is fontos Magyarország számára: a külföldi vendégek jobban megismerik az országot és a magyar kultúrát, míg a hazai fiatalok kötetlen formában tájékozódhatnak a közügyekkel kapcsolatban.

Az EU Trió Fókusz programsorozat a 2011. első félévi magyar európai uniós elnökséget népszerűsíti az fesztiválon, a Hungarikum faluban a vidéki Magyarországgal ismerkedhetnek meg a látogatók, de a Civil Sziget sátraiban is több állami intézmény képviselteti magát - sorolta a KIM államtitkára.

A minőségi kultúra fenntartásában, terjesztésében az államnak is szerepet kell vállalnia, mert az sosem lesz képes teljesen önállóan megélni - vélekedett Rétvári Bence. A kormány ezért olyan sikeres európai modelleket vizsgál, amelyek lehetővé teszik a kortárs zenekarok, elsősorban könnyűzenei együttesek jelenleginél hatékonyabb támogatását, "nemcsak pénzben, hanem lehetőségben is" - tette hozzá.

A közigazgatási tárca felügyelete alá került Balassi Intézet (BI) szerepéről szólva a KIM államtitkára elmondta: a külföldi magyar intézeteket is magába foglaló BI-nek a magyar EU-elnökség sikeres lebonyolításában is szerepet szánnak.

"Nem franchise-rendezvényeket szeretnénk" - utalt Rétvári Bence arra, hogy a soros uniós elnökséget a kormányzat a nemzeti identitás építésére, a magyar specifikumok, tájegységek bemutatására is fel kívánja használni.

Mint a KIM államtitkára elárulta: harmadik alkalommal látogatott ki a Sziget fesztiválra, ezúttal a Csík zenekar koncertjére, ám végül sajnos nem jutott el a Világzenei Nagyszínpadhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását