2024. május 4. - Mónika, Flórián

Feljelentés a balettintézet bontása miatt

A civilek megunták a hatóságok tétlenségét: szombaton demonstrációt szerveztek az Andrássy úti világörökséghez tartozó volt balettintézet, az 1884-ben épített Dreschler-palota előtt, majd petíciót is eljuttattak a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatalhoz, illetve a parlamenthez, kérve, mentsék meg a páratlan műemléket, amely tizenhárom éve az enyészeté - olvasható a Magyar Hírlapban.
2010. augusztus 9. hétfő 10:05 - HírExtra
Az utóbbi hónapokban ismeretlenek hordják az épületből a sittet, a ház rogyadozik - a civilszervezetek emiatt feljelentést is tettek. A civil nekibuzdulásra az örökségvédelmi hivatal is felébredt, s a világörökségi törvény módosítását sürgeti. A palotát 1997-ben adta el a szocialista városvezetés egy Trivest nevű cégnek, amely felbecsülte, majd az általa alapított Andrássy 25. Kft. 220 millió forintért - négyzetméterenként húszezerért - meg is vásárolta az Operával szemközt lévő közkincset. A cég egy hónap múlva továbbadta két izraeli ingatlanbefektetőnek, majd 2007-ben egy portugál szállodalánc már 7,5 milliárd forintot fizetett érte. Most a portugálok által megvett cég a felszámolás sorsára jutott.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását