2024. május 14. - Bonifác

Újabb polgármester a börtönben

Önként jelentkezett a börtönben a kunbajai polgármester, akit tavaly májusban ítéltek el a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt egy év hat hónap szabadságvesztésre.
2010. augusztus 4. szerda 08:01 - HírExtra
Halász István kedden délben jelentkezett a kecskeméti börtönben, hogy megkezdje jogerős börtönbüntetésének letöltését. A férfit tavaly májusban ítélte el a Kecskeméti Városi Bíróság.

A kiskunsági település polgármesterét és 18 társát azzal vádolta meg az ügyészség, hogy 2006 végén mintegy 3500 tonna német eredetű, bálázott háztartási hulladékot hozattak be Magyarországra, majd különböző - főleg Bács-Kiskun megyei - telephelyeken rakták le azt. Az elsőfokú ítélet idén tavasszal vált jogerőssé, ám a polgármester - egészségügyi problémákra hivatkozva - három hónap halasztást kért.

Azonban a halasztás lejárta után sem vonult börtönbe, ezért elővezetési parancsot adtak ki vele szemben.

A parancs a napokban járt le, következő lépésként már elfogatóparancs lépett volna vele szemben érvénybe, de ezt megelőzve, Halász önként bevonult a börtönbe.
Halász István kedden délben jelentkezett a kecskeméti börtönben, hogy megkezdje jogerős börtönbüntetésének letöltését. A férfit tavaly májusban ítélte el a Kecskeméti Városi Bíróság. A kiskunsági település polgármesterét és 18 társát azzal vádolta meg az ügyészség, hogy 2006 végén mintegy 3500 tonna német eredetű, bálázott háztartási hulladékot hozattak be
Magyarországra, majd különböző - főleg Bács-Kiskun megyei - telephelyeken rakták le azt. Az elsőfokú ítélet idén tavasszal vált jogerőssé, ám a polgármester - egészségügyi problémákra hivatkozva - három hónap halasztástkért. Azonban a halasztás lejárta után sem vonult börtönbe, ezért elővezetési parancsot adtak ki vele szemben. A parancs a napokban járt le, következő lépésként már elfogatóparancs lépett volna vele szemben érvénybe, de ezt megelőzve, Halász önként bevonult a börtönbe.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását