2024. május 6. - Ivett, Frida

900 tűzoltó birkózik a lángokkal

Mintegy kilencszáz "lánglovag" próbált meg véget vetni a bozót- és erdőtüzeknek Portugália középső és északi részén - közölték a polgári védelem szervei. A hatóságok tizenöt nagyobb tűzről számoltak be Porto, Viana do Castelo és Braga (észak), valamint Guarda és Aveiro (közép) körzetében, többségük hétfő óta tart.
2010. július 27. kedd 11:50 - HírExtra
A hétfő volt eddig a legrosszabb nap júliusban a tüzek terén: 416 helyen gyulladt ki a növényzet, és csaknem 7 700 szakember segédkezett az oltásban. Az ország középső részén található Parada falutól csupán néhány száz méterre ütött ki tűz hétfő este. "Sokan eszméletüket vesztették a félelemtől, az emberek pánikba estek, teljes volt a káosz" - mondta az egyik lakos, Pedro Xavier a Lusa portugál hírügynökségnek.

Kedd reggel egy sabugali bozóttűz okozta a legtöbb munkát a tűzoltóknak: 160 szakember és 45 kocsi birkózott a hétfő este óta tomboló lángokkal. A polgári védelem helyzetét az időjárási viszonyok sem könnyítik meg, de a hatóságok remélik, hogy az erőfeszítéseknek köszönhetően néhány órán belül mindenhol elalszanak majd a lángok. Az embereket éberségre intik, és mindenhol megtiltották a tűzgyújtást. Portugáliában szombat óta tombol a hőség, kedden helyenként negyven fok is várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását