2024. május 5. - Györgyi

Az MSZP a Jobbik nyugdíj-ötletéről

Már az Antall-kormány megszüntette az előző rendszer politikai haszonélvezőinek kiemelt nyugdíját - reagált Korózs Lajos a Jobbik törvényjavaslatára.
2010. július 24. szombat 16:29 - HírExtra
A Jobbik törvényjavaslatot nyújtott be annak a nyugdíjszisztémának a megszüntetéséért, amelynek eredményeként kiemelt nyugdíjat kapnak az "előző rendszer haszonélvezői".
Az ilyen módon beszedett összeget az 1956-os áldozatok között osztaná szét a Jobbik.

Minderre reagálva az MSZP-s Korózs Lajos az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: pártja "szívesen segít a Jobbik +szakpolitikusainak+ tájékoztatásában, mert hozzánemértésük látványos", ugyanis olyan, hogy kiemelt nyugdíj, nincs. Már az Antall-kormány megszüntette az előző rendszer politikai haszonélvezőinek kiemelt nyugdíját.

Nem részesülnek kiemelt kedvezményben sem az előző, sem a mostani rendszer nyugdíjasai - szögezte le a volt szociális államtitkár, aki szerint a Jobbik "jól hangzó törvényjavaslatával" csak a kisnyugdíjasok elégedetlenségét szeretné növelni.

Mint hangsúlyozta, minden ember pontosan ugyanolyan szisztéma kiszámításával kapja meg jogos nyugdíját, amely mögött teljesítés van. A nyugdíj a befizetett járulékok és a szolgálati idő arányában magasabb, illetve alacsonyabb lehet.

"A Magyar Szocialista Párt örömmel tart hétvégi felzárkóztató kurzusokat a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjának annak érdekében, hogy sikeresen és eredményesen tudják végezni parlamenti munkájukat" - zárja közleményét Korózs Lajos.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását