2024. május 3. - Tímea, Irma

Marad az igazgató

A többségi tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. kezdeményezése ellenére nem hívták vissza pozíciójából a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját - közölte a kisebbségi tulajdonos Hévíz városának polgármestere csütörtökön az MTI-vel.
2010. július 15. csütörtök 22:13 - HírExtra
Vértes Árpád (független) elmondta: a képviselő-testületben heten ellenezték és öten támogatták, hogy hívják vissza az ügyvezetőt. Ezért a többségi döntést vitte tovább a csütörtökön megtartott taggyűlésre, amely így nem váltotta le Hegedűs Lajost.

Korábbi közlés szerint a hévízi önkormányzatnak 25 százalék plusz egy szavazati arányú képviselete van a gyógyfürdőt működtető társaságban, az MNV Zrt. tulajdona pedig nem éri el a leváltáshoz szükséges, minimálisan 75 százalékos szavazati arányt.

A polgármester kifejtette: a múlt héten már tárgyaltak az MNV vezetőivel, akiktől együttműködést kértek, mert "közös érdek, hogy a fejlődés ne álljon le" Hévízen. Hozzátette, hogy szerinte a leváltás kezdeményezői nem tudtak olyan érvet felhozni, ami elfogadható lett volna.

Az ügyvezető igazgatóval szembeni kifogásként vetődött fel a tó melletti kemping bérbeadását meghirdető pályázat, a város sportéletének támogatása és a gyógyfürdő gazdálkodását vizsgáló rendőrségi nyomozás. Mindezekre a polgármester úgy reagált: inkább dicsérni kellene az igazgatót, hogy a gazdasági szempontból rendkívül előnytelen bérleti szerződést meg akarta változtatni, a sportköri támogatás pedig szintén fontos a város számára, a nyomozás során ugyanakkor semmi nem merült fel az igazgatóval szemben.

Manninger Jenő (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője június végén sajtótájékoztatón közölte, hogy az MNV Zrt. igazgatósága kezdeményezte a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. közgyűlésének összehívását és Hegedűs Lajos ügyvezető igazgató menesztését.

A Zala Megyei Közgyűlés elnökeként is tevékenykedő politikus felszólította Vértes Árpád polgármestert és Hévíz képviselő-testületét: támogassák a kormányzat kezdeményezését, ne akadályozzák meg, hogy az új kormány végezhesse a munkáját, megkezdhesse az ügyek tisztába tételét Hévízen is. Ezt azzal egészítette ki, hogy egy ilyen, "alapos gyanúba keveredett vezető nem maradhat a helyén".

Papp Gábor képviselő-testületi tag, a Fidesz hévízi szervezetének vezetője a gyógyfürdő igazgatójával kapcsolatos ügyek sorában említette, hogy vélelmezhető visszásságok történtek az ötmilliárdos fürdőrekonstrukció közbeszerzésének leállítása és a kemping üzemeltetésére vonatkozó gyors pályáztatás körül. Hozzátette, hogy az általa is kezdeményezett, tavaly nyár óta a Somogy Megyei Főügyészség felügyelete alatt zajló, gazdasági ügyeket vizsgáló rendőrségi nyomozás is ebbe a körbe tartozik.

Hegedűs Lajos, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója akkori nyilatkozatában politikai támadásnak minősítette az eltávolításával kapcsolatos szándékot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását