2024. május 3. - Tímea, Irma

Polanski szabadulása után vígjátékot forgat

Roman Polanski egy francia vígjáték megrendezésével kezdi a munkát kiszabadulása után.
2010. július 14. szerda 17:53 - HírExtra
Yasmina Reza francia írónő szerdán jelentette be, hogy a svájci házi őrizetből hazatért francia-lengyel állampolgárságú filmes elsőként Le dieu du carnage (A vérontás istene) című színdarabját adaptálja a filmvászonra. A komédia már 2011-ben a mozikba kerülhet.

Mint az írónő elmondta, az utóbbi hónapokban már együtt dolgoztak a produkció előkészítésén. Többször is ellátogatott a 76 éves rendező gstaadi üdülőjébe, ahol a svájci hatóságok fogva tartották.

Polanskit nemzetközi elfogató parancs alapján tartóztatták le tavaly szeptemberben Svájcban. A rendező azóta várt arra, hogy kiadják-e az Egyesült Államoknak, ahol 33 évvel ezelőtt elkövetett liliomtiprásáért akarták bíróság elé állítani. A világ 188 országában továbbra is érvényben van ellene a nemzetközi elfogatóparancs.

"Ugyanabban a helyzetben van, mint egy évvel ezelőtt. Szabadon utazgathat Svájcban, Franciaországban és Lengyelországban, valamint azokban az országokban, amelyeknek nincs kiadatási szerződésük az Egyesült Államokkal" - közölte Georges Kiejman, a filmrendező francia ügyvédje.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását