2024. május 3. - Tímea, Irma

Komoly támogatást nyert Érd

Érd történetének legnagyobb beruházásához, egy három települést átfogó csatorna-projekthez nyert közel 21 milliárd forintnyi uniós támogatást - közölte az önkormányzat sajtófőnöke szerdán az MTI-vel.
2010. július 14. szerda 11:30 - HírExtra
Érd eddigi legnagyobb, 32 milliárdos projektjéhez nyert uniós támogatást.
Arató Zsolt elmondta, hogy az ősszel kezdődő munkálatokhoz az unió kis híján 82 millió euróval, azaz körülbelül 21 milliárd forinttal járul hozzá. A hazai társfinanszírozás összege, illetve a beruházásban érintett három település - Érd, Tárnok és Diósd - önrésze 11 milliárd forintra rúg, így összességében 32 milliárd forintból valósíthatják meg Érd és térsége eddigi legnagyobb projektjét.
A sajtófőnök hozzátette: a pénzből teljesen kiépítik az említett települések csatornahálózatát, s bővítik, illetve korszerűsítik a nagyváros és a két község szennyvizét is befogadó érdi regionális szennyvíztisztítót. Összesen 442 kilométernyi csövet fektetnek le, míg a meglévő gyűjtőhálózat 9,4 kilométer hosszú részét újítják fel. A csatornázásnak köszönhetően 21 ezer háztartás szennyvízgondja oldódik meg.

A várhatóan szeptemberben kezdődő és 2012 végén befejeződő csatorna-projekt azért is igen nagy jelentőségű, mert a jelenleg alig 20 százalékban csatornázott Érd e beruházás révén valóban megfelel majd a megyei jogú várossal szemben támasztott követelményeknek - közölte Arató Zsolt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását