2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hideg vizet a rendőröknek!

Tekintettel az országos hőségriasztásra, a közterületen szolgálatot teljesítő fővárosi rendőrök között a budapesti rendőrfőkapitány döntése értelmében minden reggel hideg vizet osztanak ki, a parancsnokoknak pedig úgy kell szervezniük a járőrök munkáját, hogy kellő idő jusson a pihenésükre, amit hűtött, vagy légkondicionált helyen tölthetnek el - mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
2010. július 13. kedd 15:17 - HírExtra
Emlékeztetett rá: az országos tiszti főorvos az egész ország területére hőségriasztást adott ki, a fővárosi főkapitány pedig olyan döntéseket hozott, amelyekkel segíteni lehet a közterületen szolgálatot teljesítő állomány munkáját.

A rendőröknek minden reggel hideg vizet osztanak ki, a járőrútvonalakat, szolgálati időket pedig úgy kell a parancsnokoknak megszervezniük, hogy kellő idő jusson a pihenésre, ezt a rendőrök hűtött, légkondicionált helyen (vagy akár a légkondicionálóval felszerelt szolgálati autóban) tölthetnek. A vízből a rendőrök természetesen adnak azoknak is, akik az utcán lesznek rosszul.
A BRFK kutyás állománya ilyenkor is az utcán van, ezért odafigyelnek a szolgálati kutyák itatására, szükség szerinti pihentetésére.

A körzeti megbízottak azt a feladatot kapták, hogy folyamatosan ellenőrizzék a bevásárlóközpontok parkolóit. Súlyos következményei lehetnek, ha ebben a hőségben egy kisgyermeket vagy egy kisállatot a lezárt autóban hagynak - mondta. Hozzátette: amennyiben ilyet tapasztalnak, megkísérlik megkeresni a jármű tulajdonosát, de az emberélet mentése érdekében azonnali beavatkozásként betörik a jármű ablakát.

A szóvivő emlékeztetett rá: a hőségben sok fővárosi keresi az enyhülést a Duna partján, ám a folyó fővárosi szakaszán, a hajózási útvonalon tilos a fürdés. A vízi rendészet járőrhajói ezért a partközelben járőröznek és figyelmeztetik a fürdőzőket a veszélyre, szükség esetén pedig kiparancsolják őket a vízből. Mint mondta, aki a lábát áztatja a folyóban, azt nem büntetik meg, de úszni veszélyes és tilos a folyóban.

További intézkedés, hogy a rendőrség által fogva tartottak napi sétáját meghosszabbították, több vizet kapnak és többször zuhanyozhatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását