2024. május 5. - Györgyi

Lengyel gyerekek érkeztek a Balaton-partra

Árvízkárosult lengyel gyerekek vették birtokba a balatonőszödi kormányüdülőt, az első csoporttal 32 gyerek és három kísérő érkezett Szentkereszt (Swietokrzyskie) vajdaság székvárosából, Kielcéból és a környékbeli településekről.
2010. július 10. szombat 21:41 - HírExtra
Révész Máriusz (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő miniszterelnöki tanácsadó szombaton, Balatonőszödön tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök június 1-jei, varsói látogatásán felajánlotta, hogy a magyar kormányüdülőben lengyel árvízkárosult gyerekeket látnak vendégül, akik magyar sorstársaikkal együtt nyaralhatnak.

Jelenleg 150 magyar és lengyel gyermek üdül Balatonőszödön, és a nyár folyamán összesen csaknem háromszázan érkezhetnek lengyel árvízkárosult családokból - mondta a politikus.
Révész Máriusz megjegyezte, a most érkezett gyerekek még sohasem jártak Magyarországon. "Reméljük, hogy az itt töltött két hét alatt el tudják felejteni azokat a körülményeket, amelyek az árvíz sújtotta településeket jellemezték" - tette hozzá.

A lengyel nagykövetség jövő csütörtökön budapesti kirándulást szervez a gyerekeknek, a miniszterelnöki tanácsadó pedig ígéretet tett arra, hogy a Parlament épületét is meglátogathatják.

Roman Kowalski, Lengyelország budapesti nagykövete a sajtótájékoztatón a magyar kezdeményezést méltatva azt mondta: a magyar miniszterelnök baráti jó alkalom arra, hogy a lengyel-magyar barátságot egy új nemzedék vigye tovább.

Révész Máriusz az árvízkárosult magyar gyerekek első, 160 fős borsodi csoportjának érkezésekor jelentette be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök döntése alapján az állami és kormányzati tisztviselők, tisztségviselők helyett ezen a nyáron mintegy 1500 magyar és lengyel árvízkárosult gyerek nyaralhat a balatonőszödi kormányüdülőben augusztus végéig.

A balatonőszödi üdülőben kilenc turnusban nyaralnak a gyerekek ingyenesen augusztus végéig. Az első kettőben csak magyarok voltak, mostantól pedig minden második gyerek lengyel árvízkárosult családból érkezik. Ellátásuk mintegy 40-45 millió forintba kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását