2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nő a PSZÁF alelnökeinek keresete?

A parlamenthez benyújtott tövényjavaslathoz képest nagyobb keresetet engedélyezne a PSZÁF alelnökeinek az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága. A bizottság egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosított indítványa szerint a PSZÁF alelnökeinek a felügyelettől származó havi összes jövedelme az előző évi nemzetgazdasági bruttó átlagkereset kilencszerese lehetne az eredeti a törvényjavaslatban lévő nyolcszoros helyett.
2010. július 9. péntek 18:16 - HírExtra
A felügyelet elnöke a törvényjavaslat szerint az átlagos bruttó kereset tízszeresére jogosult.

A Magyar Közlöny legutóbbi számából derült ki pénteken, hogy a PSZÁF elnökének javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök hat évre Balogh Lászlót és Sáray Évát nevezte ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének alelnökévé.

Mindketten dolgoztak már a felügyeletnél, a régi-új elnök Szász Károly korábbi elnöklése idején. Sáray Éva elnökhelyettesként, Balogh László ügyvezető igazgatóként.

Az Országgyűlés tavaly decemberben fogadott el törvénymódosítást arról, hogy két alelnöke legyen a PSZÁF-nak.

Sólyom László köztársasági elnök múlt csütörtökön nevezte ki hat évre a PSZÁF elnökévé Szász Károlyt, aki ezt megelőzően, 2000-2004 között már betöltötte ezt a tisztséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását