2024. május 3. - Tímea, Irma

Paller: működőképes ÁNTSZ-t veszek át

Az újonnan kinevezett országos tiszti főorvos úgy véli, egy működőképes Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot (ÁNTSZ) vesz át.
2010. július 7. szerda 11:04 - HírExtra
Paller Judit szerdai, budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján hozzátette: ismeri a munkatársakat és ismeri a feladatot, nehézséget az jelent, hogy "menet közben" kell az átalakításokat végrehajtani. Az ÁNTSZ elemi érdeke, hogy a lakosságot a jelenlegi, vagy jobb színvonalon láthassa el - fűzte hozzá.

Strukturális átalakításokra is szükség van - mondta az MTI kérdésére az újonnan kinevezett vezető, mint mondta, azért, hogy gyorsabban és hatékonyabban reagálhasson a szervezet a kihívásokra. Úgy fogalmazott: "Szükséges (...) olyan struktúra kialakítása, amiben az irányítás és az operatív munka elválik egymástól".

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár közölte, több problémát kell az államtitkárságnak és a szolgálatnak megoldania, például rendezni az újinfluenza-járvánnyal kapcsolatos kérdéseket.

Az államtitkár egy kérdésre válaszolva elmondta: a szakma és az emberek elvesztették a bizalmukat a hazai és a nemzetközi egészségügyi hatóságokban, a szakma megosztott lett, nem működik együtt az oltási programokban, ebből pedig az következik, hogy szakmai elemzést kell végezni például az oltásokkal kapcsolatban azért, hogy Magyarország egy járvány idején képes legyen hatékony oltási programot végrehajtani.

Az újinfluenza-oltásokkal kapcsolatban volt gond azzal, hogy a készítményeket eljuttassák a megfelelő helyekre - tette hozzá Szócska Miklós. Egy járvány idején ez nem omolhat össze - jelentette ki.

Falus Ferenc leköszönő tiszti főorvos azt mondta, büszke arra, hogy a szervezet munkatársai a legkritikusabb időkben is helytálltak.

Az egészségügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, Paller Judit élvezi a szervezet bizalmát, és azért választottak az ÁNTSZ-en belüli munkatársat a vezetésre, mert ő garantálni tudja az ÁNTSZ "üzembiztos működését". Hozzátette: Falus Ferenc felmentésével és Paller Judit kinevezésével megkezdődött az ÁNTSZ-nél az átadás-átvétel.

Paller Judit az MTI kérdésére, hogy a két helyettes posztján marad-e, azt válaszolta, Molnár Kornéliával és Kovács Attilával fog dolgozni. Szócska Miklós ugyanakkor azt mondta: amennyiben a szervezeti változtatás igényli, meghozzák a szükséges intézkedéseket. "Illúzió azt hinni, hogy egy szervezetalakítás (...) változások nélkül végbemehet, ezek meg fognak történni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. július 7. 11:37
működő képes, de azért még van mit csinálni vele!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását