2024. június 1. - Tünde

Hollandia a döntőben, biztos az európai VB-arany

Hollandia készülhet a harmadik világbajnoki döntőjére. A csapat immár huszonöt mérkőzés óta veretlen, és a vébé elején még az esélyesnek tartott uruguayi focistákat is lemosták a pályáról.
2010. július 7. szerda 06:50 - Tamási-Brousil
Egymásnak feszültek

Az európai csapat kezdte dinamikusabban a meccset, bár nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani az uruguayi védelemmel szemben. A csapatkapitány Giovani van Bronckhorst aztán gólt szerzett a narancsoknak. Mondhatjuk azt is, hogy a 2010-es világbajnokság egyik legszebb lövése volt.

Ezután érthetetlen módon  az Oranje visszaállt a saját térfelére, és ez hamar örömet okozott az ellenfélnek: Diego Forlán egy hatalmas góllal egyenlített.

A térfélcsere után mindkét csapat a védekezésre összpontosított, és Wesley Sneijder telitalálata szinte még a holland csapatot is meglepte. Az uruguayiak teljesen összezavarodtak. Három perccel később Robben ezt jól ki is használta: a hálóba fejelt, és ezzel elméletileg el is döntötte az összecsapást. A holland focista méltán lehet büszke erre a góljára, hiszen a vébé történetében ez volt a kettőezer-kétszázadik találat.

Nem sok kellett voln a hosszabbításhoz

A harmadik holland gól után a narancsok leeresztettek, már érezték a győzelem édes ízét. Kötött védelmük fellazult, figyelmük lankadt, nem zárt már olyan pontosan a királyi gárda. Maximiliano Pereira ezt ki is használta és megszerezte az uruguayiak második gólját.

Ekkor felpördült a játék, a dél -amerikaiak hirtelen vérszagot szimatoltak és elkezdtek rohanni az eredmény után. A hátralévő pár percben többször is parázs helyzeteket alakítottak ki a holland kapu előtt. A narancsok próbáltak gyorsan észbe kapni, de taktikus megoldásokra már nem futotta így maradt a favágó módszer: minden labdát igyekeztek kivágni a tizenhatoson kívülre.

A hollandok a szerdai német-spanyol derbi győztesével találkoznak majd a fináléban, így garantált, hogy a világbajnokság történetében először viszi el a trófeát európai együttes a saját kontinensén kívül.

Nevek, gólok, számok

Hollandia-Uruguay 3-2 (1-1)
---------------------------
Fokváros, Zöld Pont Stadion, 62.479 néző, v.: Irmatov (üzbég)
gólszerzők: van Bronckhorst (18.), Sneijder (70.), Robben (73.), illetve Forlán (41.), M. Pereira (92.)
sárga lap: Sneijder (29.), Boulahrouz (78.), van Bommel (94.), illetve M. Pereira (21.), Caceres (29.)

Hollandia:

Stekelenburg - Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst - van Bommel, de Zeeuw (van der Vaart, a szünetben) - Kuyt, Sneijder, Robben (Elia, 90.) - van Persie

Uruguay:

Muslera - M. Pereira, Godin, Victorino, Caceres - Perez, Gargano, Arevalo, A. Pereira (Abreu, 78.) - Cavani, Forlán (S. Fernandez, 84.)

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását