2024. június 1. - Tünde

Németek és spanyolok a legjobb négy között!-VB-összefoglaló

A német szurkolók titkon már ünneplik "világbajnok" csapatukat. Viszont a kitartásukról híres hispánokkal még le kell játszaniuk egy meccset, amely a szombati Spanyolország-Paraguay negyeddöntőt elnézve tartogathat meglepetéseket!
2010. július 4. vasárnap 08:19 - Tamási Ágnes Anna
Németország-Argentína: 4-0

A bombasztikus mérkőzés elején a németek támadtak aktívan, és már a harmadik percben vezetést szereztek egy kiváló Schweinsteiger-Müller összjátéknak köszönhetően. A fiatal focista egyébként nem csak egy átlagos góllal dicsekedhet, hiszen az övé Németország 200. világbajnoki telitalálata.

Az ellenfél argentinok gondterheltsége bő negyedóra múlva kezdődött, de az első komolyabb reakcióra csaknem a félidő közepéig kellett várni. Sajnálatukra azonban nem tudták bevenni Neuer kapuját, bár a szünetig előálltak az elismerésüket kivívó attrakcióval.

A második félidőre az argentinok el kezdtek küzdeni, de egyre kevésbé jött össze harmonikus csapatmunka, eközben a németek összhangos és szép játéka keresztbetett Messiéknek.
A Löw-csapat háromszor is brutálisan a hálóba talált.

Így az eredmény a németek javára 4-0 lett. A precíz, tudatos és eredményes játékkal felépített mérkőzés, és csapatszellemük ismételten nem hazudtolta meg önmagát: Németország a legjobb négy között szerepel, és jó eséllyel indul a világbajnoki címért.

Spanyolország-Paraguay: 1-0


Az első harminc percben nem akadt munkája egyik kapusnak sem, mert mindkét csapat egymásnak passzolgatott a pályán. A védelmet eleinte egyiküknek sem sikerült megingatni. A paraguayi hátvédek szinte betörhetetlenek voltak, így az első félidő eseményektől ugyan nem volt hangos, viszont bámulatos volt a két csapatnak az egymás elleni harca.

Térfélcsere után néhány pillanat alatt a spanyol és a paraguayi csapat is büntetőt hagyott ki.
Majd lassacskán el kezdték uralni a helyzetet az Európa- Bajnokok, de gólokat így sem tudtak kihozni az adódó helyzetekből. Végül aztán a csapatmunka gyümölcse beért: David Villa megszerezte ötödik vb- gólját.

Az utolsó pillanatok is tartottak meglepetéseket, a Dél-Amerikai csapat azonban elbaltázta a lehetőségeit, és nem tudtak egyenlíteni.

A spanyol csapat óriási munkával érte el a sikereit, és most már felkészülhetnek a németek elleni játékra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását