2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az OCÖ nem tud számvevőszéki vizsgálatról?

Nem kapott értesítést számvevőszéki vizsgálat elrendeléséről az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, aki csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján „újságírói elírásnak, vagy szándékos csúsztatásnak” nevezte a Magyar Nemzet erre vonatkozó aznapi írását.
2010. július 1. csütörtök 18:21 - HírExtra
Kolompár Orbán úgy fogalmazott: „nem volt olyan év, hogy a kormány és más kormányzati ellenőrző szervek ne folytatták volna a vizsgálatot az OCÖ-ben, szinte egymásnak adták a kilincset”. Hozzátette: bár hivatalosan a vizsgálat elrendeléséről nem kapott tájékoztatást, örül az esetleges újabb vizsgálatnak, mert így „a médiacsúsztatásoknak, amelyek rossz fényben tüntetik fel az OCÖ-t, véget szabhatnak”.

A múlt szombati, balatonlellei közgyűlésen hozott határozatokra utalva kijelentette: „a mindenkori törvénynek és demokratikus elvárásoknak megfelelően döntöttek”, amikor egy pályázaton nyert 20,8 millió forintos, utófinanszírozási program költségeit - amely hétezer roma gyermekek nyári táborozásának étkeztetési költségeit fedezi - a roma szervezet saját költségvetési tartalékából megelőlegezi.

Kijelentette: az OCÖ több mint 100 millió forintos vagyonából az elmúlt időszakban semmilyen kifizetés nem történt, és a közgyűlési felhatalmazáson túl más program, vagy eszköz finanszírozását sem tervezik.

A magyar Nemzet csütörtökön azt írta, állami számvevőszéki vizsgálatot, egyúttal törvényességi ellenőrzési eljárást kezdeményezett Szászfalvi László nemzetiségi államtitkár az OCÖ gazdálkodásával kapcsolatban. A lap szerint az államtitkár elzárva az OCÖ „pénzcsapjait” egyúttal levélben szólította fel Kolompár Orbán OCÖ-elnököt, hogy a két vizsgálat lezárultáig ne tegyen semmilyen kifizetést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását