2024. június 17. - Laura, Alida
Vlaszák Gézát, a ZTE hálóőrét kérdeztük a vébéről. Több csapatot is esélyesnek tart, a vuvuzéla nagyon zavarja és véleménye is van a vébé hivatalos labdájáról, a Jabulaniról.
2010. június 15. kedd 07:49 - Győry S. József
Nyilván figyelemmel követed a világbajnokság mérkőzéseit. Kinek szurkolsz? Kit tartasz befutónak?

Szerintem a spanyolok fogják megnyerni a világbajnokságot, de az olaszoknak, az angoloknak, és az amerikai válogatottnak szurkolok. Az olaszokat és az angolokat már régóta kedvelem, az USA válogatottja pedig egyre jobb, van egy-két tehetséges játékosuk. Ettől függetlenül csodálkoznék, ha nem a spanyolok nyernék meg a tornát.

Ha már említettük a tehetséges játékosokat: ki a kedvenc játékosod azok közül, akik kijutottak a vébére?

Kapus vagyok, így nagyon szeretem Buffont. A spanyoloknál Iker Cassilast kedvelem, az angoloknál Gerrardot és Terryt. Bár a többi földrész játékosait nem ismerem annyira, de az argentin játékosokról is nagyon jó véleménnyel vagyok.

A tegnapi nap a potyagólokról szólt: Szlovénia 1-0-ra verte Argentína válogatottját egy kapushiba miatt, Ghána szintén diadalmaskodott Szerbia felett, egy kiállítás következtében. Lelkileg mennyire viseli meg a játékosokat az ilyen szerencsétlen események?


Minden játékosnak nagyon nehéz feldolgozni ezeket az eseményeket, egy kapusnak talán még inkább nehezebb. Az angol kapus hibája is vezércikk volt. Persze azért profi futballista valaki hogy ezeket az eseteket fel tudja dolgozni, de nem szerencsés dolog, ha a kapus hibázik és abból születik egy gól. Ettől függetlenül ezek a hibák benne vannak a játékban. Kapusok közül megemlíteném a szlovén kapust, aki véleményem szerint egy kiváló képességekkel rendelkező hálóőr.

Mi a véleményed a vuvuzéláról?

Még televízión keresztül is rendkívül idegesítő az a méhrajhoz hasonlatos zaj, amit ez a hangszer kiad magából. A játékosokat is biztos zavarja a dolog, de ha Dél-Afrikában ez a szokás, akkor el kell fogadni mindannyiunknak. Úgy gondolom, hogy a vuvuzéla a 2010-es vébé kuriózuma.

Mint kapus, téged mi tud megzavarni egy mérkőzés alatt?

Az őrző
Vlaszák Géza (Zalaegerszeg, 1973. szeptember 3.) magyar labdarúgókapus, jelenleg a ZTE játékosa.Pályafutása során az Újpest és az MTK játékosaként 14 mérkőzésen lépett pályára az UEFA-kupában. Vlaszák Lothar Matthäus kapitánysága alatt 2004. február 21-én mutatkozott be a válogatottban Románia ellen a 2004-es ciprusi négyes tornán. Válogatottbeli pályafutása során csak a német szakember szavazott neki bizalmat, összesen öt alkalommal, amely hat gólt kapott.
Engem a vuvuzéla biztos, hogy nem zavarna meg annyira, a hőmérséklet az, ami talán nyugtalanítana, persze itt az extrém melegre, vagy az extrém hidegre kell gondolni. Világbajnokságon biztos, hogy semmi sem zavarna meg, mivel jól érezném magamat.
A vébé hivatalos labdáját sokan bírálják. Kiszámíthatatlannak és gyorsnak tartják azt a játékosok.

Neked mi erről a véleményed?

Ez valóban megzavarhatja a kapusokat. Amúgy nem olyan rossz labda, vannak jó tulajdonságai, de talán most állunk a legközelebb ahhoz, hogy egy hétköznapi gumilabda tulajdonságaival rendelkezzen egy vébé hivatalos játékszere.

Ötödikek letettek a ZTE-vel a bajnokságban.

Az ötödik hely végül is nem olyan rossz, lehetett volna jobb is a végeredmény, a harmadik-negyedik hely környékén voltunk legtöbbször, de a mostani ZTE erőssége alapján az ötödik hely reális. A kupadöntőt meg kellett volna nyernünk és volt is erre lehetőségünk. A tavalyi eredmény nem volt olyan rossz, a második hely Európa Ligaindulást ért. Nem tudom ki lesz az ellenfél, de bízom benne hogy olyan csapat lesz, aki ki tudunk ütni a nyeregből.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását