2024. május 6. - Ivett, Frida

MSZP: a kormány jogkört vesz el a hatóságoktól

A szocialisták szerint a kormány az elszámoltatásért felelős, azt koordináló kormánybiztos kinevezésével a bíróság és a hatóságok kezéből veszi ki a jogkört.
2010. június 10. csütörtök 14:44 - HírExtra
Varju László szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön az MTI-nek úgy értékelte, hogy "politikai üldözés" kezdődik, "a bosszú ideje elérkezett".

Hozzátette, ha "valamilyen vétség van valahol", akkor természetesen abban az ügyben el kell járni, de a kormány a kormánybiztos kinevezésével szerinte a bíróság és a hatóságok kezéből veszi ki a jogkört.

Varju László szerint a kormány ráadásul olyan emberre bízza az elszámoltatást, akire ha rákeres az ember az interneten, akkor "ügyek tömkelege jön ki"; példaként említette, hogy Papcsák Ferenc nyolcvanezer forintos órabérért dolgozott az első Fidesz-kormánynak.
Úgy fogalmazott: Papcsák Ferenc ügyes ember, mert idáig minden egyes ügyben "az ő emberei vitték el a balhét, és nem ő".

Mint mondta, 2002-ben nem a kormánybiztost ítélték el, hanem a legjobb emberét, az egyik polgármestert Szabolcs megyében, aki "pénzért vett szavazatot Papcsák Ferencnek".
Jobb lett volna, ha a Fidesz más személyt talál erre a pozícióra - jelentette ki az ellenzéki képviselő.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője még vasárnap jelentette be: az elszámoltatásért felelős, azt koordináló kormánybiztost nevezett ki Papcsák Ferenc személyében. Mint mondta, Papcsák Ferencnek az lesz a feladata, hogy az elszámoltatást koordinálja, valamint a közpénzek jövőbeni tiszta, jogszerű, takarékos felhasználásáért jogszabályokra, törvényekre tegyen javaslatot a kormánynak.

Feladata lesz továbbá, hogy megnevezze azokat a felelősöket, akik az állam részéről korábban részt vettek olyan gazdasági döntésekben, amelyek egyértelműen károsak voltak az országnak és az adófizetőknek, és megtegye azokat a jogi lépéseket, amelyek következményeként a felelősöknek a törvény előtt kell majd számot adni tetteikről - mondta a miniszterelnök szóvivője.

Papcsák Ferenc 2002-től a Fidesz országgyűlési képviselője, tagja az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságnak, valamint a gazdasági és informatikai bizottságnak. 2006 őszétől tagja a fővárosi önkormányzat közgyűlésének, valamint alelnöke a pénzügyi és közbeszerzési bizottságnak. A Fidesz számvizsgáló bizottságának tagja, a parlamenti frakció szakértője. Az Országgyűlés honlapján olvasható életrajza szerint 1993-ban szerzett jogi diplomát. Több gazdasági társaságban vállalt vezető szerepet, ügyvédi irodája gazdasági joggal, jogi tanácsadással foglalkozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását