2024. május 4. - Mónika, Flórián

Százmilliárdos építkezés a Lágymányosi híd déli oldalán

Százmilliárd forintos költséggel és jövő évi indulással a Wing Zrt. beépíti a Lágymányosi híd déli oldalán a Duna és a Ráckevei Duna ág által határolt 15 hektáros területet - mondta Noah M. Steinberg elnök-vezérigazgató kedden sajtótájékoztatón a helyszínen.
2010. június 8. kedd 13:15 - HírExtra
A hídhoz közelebbi részen 135 ezer négyzetméter iroda épül, 87 ezer négyzetméteren ezer lakás kap helyet, míg az üzletek, vendéglátóhelyek alapterülete 8 ezer négyzetméter lesz. A tervezett befejezési határidő 2021, de Gegessy Ferenc IX. kerületi polgármester úgy vélte, hogy ez pesszimista ütemezés.

Az MTI kérdésére az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy 30 százalék önerővel és 70 százalékos banki finanszírozással végzik a beruházást. A lehetséges finanszírozó bankok között említette az Euro Hypo és a CIB bankot is.

A kerületi szabályozási tervet az idén májusban fogadta el az önkormányzat, és áldását adta rá a főváros is. Az épületek legfeljebb 15 emeletesek lesznek. A kerületi polgármester elmondta, hogy a beruházó szerződésben vállalt kötelezettséget több közösségi létesítmény létrehozására. Ezek közé tartozik egy új HÉV megálló építése, a Soroksári út szélesítése, és aluljáróval való ellátása, továbbá kerékpárút építése is.

A fejlesztő - különféle zöld technológiákat alkalmazva - úgy kalkulál, hogy az épületek működtetése felébe kerül majd a hagyományosokéhoz képest. A jövő évi indulást irodaépítéssel kezdik, az első átadását 2013-ra tervezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását