2024. május 3. - Tímea, Irma

Euróvíziós dalfesztivál: tizenöten már a döntőben

Tizenöt versenyző már hátradőlve várhatja az Eurovíziós Dalverseny szombati döntőjét: a finálé négy állandó résztvevője, valamint a rendező Norvégia mellett az első elődöntőből tízen jutottak tovább, leginkább a kelet-európai országok fellépői jártak sikerrel.
2010. május 26. szerda 12:01 - HírExtra
A kedd esti elődöntőből Albánia, Bosznia-Hercegovina, Moldávia, Fehéroroszország, Szerbia és Oroszország is továbbjutott, csakúgy mint Belgium, Görögország, Izland, valamint Portugália énekesei.

Nem sikerült bravúrt elérnie a rendszerint jól szereplő Máltának, sem pedig Finnországnak, Észtországnak, Lettországnak, illetve Macedóniának, Szlovákiának és Lengyelországnak.

A fináléba még 10 versenyzőt várnak, kilétükre a csütörtöki elődöntő végeztével derül fény. A fennmaradó helyekért 17 ország dalnokai szállnak versenybe.

A szombat esti döntőben biztos helye van Németországnak, Franciaországnak, Nagy-Britanniának és Spanyolországnak, Norvégia pedig a rendező jogán képviselteti magát automatikusan.

A brit fogadóirodák jó eséllyel épp a német versenyző, Lena Meyer-Landrut Satellite című dalát emlegetik mint a végső győzelemre esélyes darabot.

Norvégiában az északi ország tavalyi győzelme nyomán fokozott érdeklődés kíséri a dalversenyt, a megmérettetésnek helyet adó oslói arénában 10 ezer néző kísérte figyelemmel az első elődöntőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását