2024. május 5. - Györgyi

Négyszázan védekeztek az árvíz ellen pünkösdkor Edelényben

Csaknem négyszáz ember védekezett vasárnap a Borsod megyei Edelény gátjain, ahol a Bódva vízszintje még mindig jóval magasabb a megszokottól, és emlékeztet az egy hete kezdődött rendkívüli áradásra.
2010. május 23. vasárnap 09:00 - HírExtra
A településen bár az utcákból már eltávolították a vizet, több száz pincében még áll a víz. Felhívták a lakosok figyelmét, hogy ne szivattyúzzák a vizet, mert valójában az okoz kárt az ingatlanokban, és egyébként is visszaszivárog.

A károk felmérése csak akkor kezdődhet meg, ha teljesen levonult az áradás - mondta Molnár Oszkár, a település független polgármestere az a helyszínen MTI-nek.

Hozzátette: jelenleg nagyon komoly problémát okoz az, hogy több utcában - például az István király úton, a Katona József és a Bódva utcában - a szennyvízcsatornák aknafedelén jön fel a víz. Szippantós autókkal próbálják elhárítani a gondot. Emellett a pillérekre épült helyi ifjúsági ház előtti téren még mindig nagy az elöntés, innen a Bódva medrébe szivattyúzzák vissza a vizet.

Molnár Oszkár közölte: hétfőn várhatóan 250-en védekeznek még a gátakon, és minden valószínűség szerint keddtől csak figyelőszolgálatot tartanak majd fenn. Folyamatosan fertőtlenítenek, és ha az időjárás is engedi, a jövő héten megkezdhetik a töltésen és az utcákban elhelyezett százezernyi homokzsák eltávolítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását