2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Neoton Família kapja a VIVA Comet díjat

A Neoton Família kapja a Magyar könnyűzenéért díjat a június 17-i budapesti VIVA Comet gálán a Syma csarnokban; a zenetelevízió rendezvényén fellép többek között Ákos és a német Cascada is.
2010. május 18. kedd 14:15 - HírExtra
A VIVA Comet-díjait Németországban, Magyarországon és Lengyelországban adják át minden évben; a magyar elismeréseket idén tizedszer. Az átlátszó üveggömböt ezúttal öt kategóriában - az év énekesnőjének, az év énekesének, az év új előadójának, az év együttesének és az év videójáért - osztják ki, emellett ítélik oda a Magyar könnyűzenéért díjat.

A Neoton Família a Magyar könnyűzenéért díj ötödik nyertese, az elmúlt években az Edda, az R-Go, az Animal Cannibals és Ákos kapta meg ezt az elismerést. A keddi budapesti sajtótájékoztatóra - amelyen jelen volt a zenekar öt tagja, Baracs János, Bardóczi Gyula, Csepregi Éva, Pásztor László és Végvári Ádám - a Neoton Família lemezeiből, fellépő ruháiból, hangszereiből kiállítást szerveztek a Syma csarnokban.

A csapat elődje, a Neoton 1965 decemberében jött létre. Az együttes fennállása során többször átalakult, legsikeresebb időszakában, az 1980-as években népszerű popzenét játszott. Tizenöt országban koncertezett, itthon és külföldön összesen hatmillió lemezt adott el, 1983-ban - azóta is egyedüli magyar előadóként - megnyerte a japán Yamaha könnyűzenei fesztivált.

Az idei VIVA Cometen fellép mások mellett a német Cascada, az Anti Fitness Club és Ákos is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását