2024. május 3. - Tímea, Irma

300 ezer forintért vett volna meccset?

Háromszázezer forintot szánt Kiprich Dániel, az NB II-es Gyirmót futballistája arra, hogy meggyőzzön három tatabányai játékost: a két csapat vasárnapi meccséből az ő gárdája kerüljön ki győztesen - legalábbis az MLSZ szerint.
2010. május 14. péntek 16:47 - Nagy András
Fejenként százezer forinttal próbált megvesztegetni három tatabányai játékost a Gyirmót egyik futballistája az MLSZ feljelentése szerint – közölte péntek kora délután a távirati iroda. Az, hogy Helmeczy László MLSZ-alelnök feljelentést tett, nem újdonság, hiszen az NB1-be vágyó Gyirmót körül kirobbant bundabotrány részleteivel egész héten tele volt a magyar sportsajtó.

Összegről azonban eddig nem esett szó. A Komárom Megyei Főügyészség szerint „a Tatabánya három játékosát a 2010. május 9-én lejátszott, Tatabánya-Gyirmót SE labdarugó mérkőzés előtt a Gyirmót egyik játékosa azzal kereste meg, hogy fejenként 100.000 Ft ellenében a mérkőzés eredményét a játékosok úgy befolyásolják, hogy a mérkőzést a Gyirmót SE nyerje meg.”

A főügyészség szóvivője, Miskolczi Ivett az MTI-nek jelezte: a feljelentés alapján gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség nyomozást rendelt el, melynek teljesítésével a megyei rendőr-főkapitányságot bízta meg.

Az ügy még hétfőn robbant ki, mikor Helmeczy sportfegyelmi eljárás megindítására kezdeményezte az MLSZ fegyelmi bizottság elnökénél, Retteghy Istvánnál. Ő fegyelmi vétség alapos gyanújával kezdett vizsgálódni Kiprich Dániel, a Gyirmót labdarúgójával szemben, mi több, fel is függesztette Kiprich József fiának játékjogát. Ez utóbbit azon a címen, hogy Kollár Dániel és Vass Norbert, a Tatabánya két labdarúgója szerint Kiprich tett ajánlatot nekik.

Kiprich visszautasította a vádakat, viszontfeljelentést tett a tatabányai rendőrkapitányságon rágalmazás vétségének alapos miatt. Mint klubja honlapján olvasható, „mélységesen felháborít a nevezett eljárás és az igaztalan vádak személyemmel kapcsolatban! (…) „Biztos vagyok abban, hogy a hatósági eljárás során a nyomozóhatóságok, valamint a bíróság által feltárt tények bizonyítani fogják ártatlanságomat.”

A HírExtra telefonon érte utol Margitai Zoltánt, a Gyirmót SE klubigazgatóját, aki – bár a hét eleje óta ismerte az ügy piszkos anyagiakat illető részét is – meglepve hallotta, hogy az ügyészség nyilvánosságra hozta a gyanúba kevert játékos nevét, és az összeget.

Mint mondta, a klub mindaddig védeni fogja Kiprich Dánielt, amíg hitelt érdemlően (bírósági eljárás során) be nem bizonyosodik a bűnössége. „Ügyvédeink már dolgoznak rajta, hogy mi most a teendőnk ebben az ügyben” – tette hozzá.

Margitai a HírExtrának leszögezte: szeretnék, ha kiderülne a teljes igazság, mert ha bizonyossá válik, hogy bárki az egyesület részéről érintett a bundabotrányban, annak nincs helye tovább a csapatban. Ha több ilyen játékos is lenne, nekük sem lenne helyük. „Ha kell, az ificsapattal fejezzük be a bajnokságot, mert a tisztaság sokkal fontosabb, mint az, hogy az NB1-be kerüljünk” – mondja Margitai Zoltán.

Én nagyon-nagyon meg lennék döbbenve, ha ez igaz lenne – válaszolja a klub igazgatója arra a kérdésünkre, hogy el tudja-e a képzelni Kiprich Dániel bűnösségét. A fegyelmi eljárás jövő kedden 13 órakor folytatódik az MLSZ székházában.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását