2024. május 29. - Magdolna

Százszor riasztották a tűzoltókat

Hét megyében összesen száz alkalommal riasztották a tűzoltókat viharkárok miatt szerdán - mondta a katasztrófavédelem szóvivője csütörtökön az MTI-nek. A tűzoltóknak főként vízszivattyúzáshoz, árvízi védekezéshez és kidőlt fákhoz kellett kivonulniuk.
2010. május 13. csütörtök 12:47 - HírExtra
Szentes György tájékoztatása szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Zádorfalván a Szuha patak áradása miatt a tűzoltók száz homokzsákot raktak le. Szintén homokzsákokkal kellett megvédeni Sátoraljaújhelyen egy bevásárlóközpontot.

Az ezredes közlése szerint a tűzoltókat főként pincéket, alagsori épületeket elöntő víz szivattyúzásához hívták, de útra dőlt fák, leszakadt faágak miatt is vonulniuk kellett.

A katasztrófavédelem szóvivője azt mondta: komolyabb anyagi kárt okozó viharkárról nem kaptak információt, és személyi sérülésről sincs tudomásuk.

A legkomolyabb káresemény egyikeként a darvasi vendégházban keletkezett tüzet említette, a nádfedeles tetőszerkezet villámcsapás következtében gyulladt ki. A szálláshelyen nem tartózkodtak vendégek. Szerda délután három órától este nyolc óráig volt érvényben narancsszínű riasztás, ebben az időszakban jelentős esővel kísért viharos szél vonult végig az ország keleti részén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását