2024. május 3. - Tímea, Irma

Pécs-EKF:Mégis nyomoz a rendőrség

A Pécsi Városi Ügyészség nyomozást rendelt el a pécsi Széchenyi tér felújításával kapcsolatban, miután hatályon kívül helyezte a rendőrség korábbi, feljelentést elutasító határozatát. A nyomozás határideje június 19., de ez meghosszabbítható két hónappal.
2010. május 10. hétfő 15:49 - HírExtra
Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, Petréteiné Malomsoki Csilla, a baranyai főügyészség helyettes főügyésze hétfőn az MTI-nek csak annyit mondott: a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem lehet egyértelműen állást foglalni, történt-e bűncselekmény.

Murai Ágnes, a pécsi kapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség. Egy magánszemély még március elején fordult a városi ügyészséghez, mert szabálytalanságokat vélt felfedezni a főtér átépítésének előkészületeivel, a kivitelezésre kiírt pályázattal kapcsolatban, kifogásolta továbbá a felhasznált anyagok és a munkavégzés minőségét.

Az ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el, és az ezzel kapcsolatos teendőkkel a városi rendőrkapitányságot bízta meg. A rendőrség április 1-jéig dönthetett a nyomozás elrendeléséről. A hatóság a dokumentumok alapján akkor úgy ítélte meg: az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program keretében folyó térfelújítással összefüggésben nem történt bűncselekmény, ezért elutasította a feljelentést. A feljelentő azonban panasszal élt a döntés ellen, ennek az ügyészség helyt adott, és hatályon kívül helyezte a rendőrség elutasító határozatát.

A Széchenyi tér több közeli utcával és térrel együtt az EKF-program beruházásainak keretében, mintegy kétmilliárd forintból újul meg. A főteret a szilveszteri rendezvényekre és a januári EKF-megnyitóra már tavaly átadták, a fejlesztés teljes egészében azonban most fejeződik be. A téren megszűnt a parkolás, megerősítették, kicserélték a burkolatot, a járművek helyét különböző élményelemek, köztük "zenélő kövek" vették át, és elvégzik a teljes akadálymentesítést is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását