2024. június 10. - Margit, Gréta

Jobbik: a Fidesz csak dobálózott az ígéretekkel

A Jobbik szerint Pintér Sándor belügyminiszteri jelölése azt mutatja, hogy a Fidesz csak szólamokban támogatja az elszámoltatást.
2010. május 4. kedd 16:35 - HírExtra
Volner János, a Jobbik rendvédelmi kabinetjének elnöke az MTI-hez kedden eljutatott közleményében felháborítónak nevezi, hogy a Fidesz-kormány leendő belügyminisztere, Pintér Sándor "máris a 2006 őszi rendőrterror fő felelőseinek mentegetésén dolgozik".

A politikus közölte: Pintér Sándor egy újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy szerinte a tömegoszlatásokat irányító Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány nem követett el semmilyen törvénytelenséget, holott korábban Bencze József, országos rendőr-főkapitány is bocsánatot kért a "nyilvánvalóvá vált súlyos jogsértések miatt".

(A leendő belügyminiszter az Index internetes portálnak nyilatkozva mondta azt, nem gondolja, hogy Gergényi törvénytelenül járt volna el az oszlatásokkor, de szerinte az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.)

Volner János közleményében kiemeli: nyilvánvaló, hogy a Fidesz-kormány elszámoltató munkájára az MSZP és a Fidesz közös "mutyiügyleteiben", illetve a Pintér volt üzlettársát, Gergényit érintő vizsgálatokban sem lehet számítani.

A következő Országgyűlésben így a Jobbik lesz az egyetlen olyan erő, amely minden erejével a rendszerváltás óta elmaradt számonkérés megvalósításán dolgozik - mutatott rá a politikus.

A Lehet Más a Politika (LMP) hétfőn szintén hasonló indokok miatt adott hangot aggodalmának Pintér Sándor miniszteri felkérése miatt. A párt szerint ugyanis nem tudható, hogy a leendő belügyminiszter hogyan viszonyul "a 2006 őszi rendőri jogsértésekhez", illetve a "2003 óta, feltehetően politikai motivációjú rendőri jogsértések kivizsgálásához".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását