2024. május 2. - Zsigmond

Japán csak a 2022-es VB-re pályázik

A korábbi tervektől eltérően csak a 2022-es labdarúgó-világbajnokság megrendezéséért szállnak harcba a japánok, mert megítélésük szerint a nemzetközi sportági szövetség (FIFA) a 2018-as eseményt valamelyik európai országnak szeretné odaítélni.
2010. május 4. kedd 11:58 - HírExtra
Inukai Motoaki, az ázsiai szigetország futballszövetségének elnöke kedden a helyi médiának azt nyilatkozta, hogy Joseph Blatter FIFA-elnök tanácsára hallgatva visszavonják a 2018-ra vonatkozó pályázatukat, s csak a 2022-es vb rendezési jogáért kandidálnak.

"Úgy tűnik, hogy a nemzetközi szövetség mindenképpen Európában adna otthont a nyolc év múlva esedékes tornának - mondta Inukai. - Blatter elnök szerint az európai országok kemény harcot vívnak majd a 2018-as pályázat során, ezért az a legbölcsebb, ha mi a 2022-es vb-re koncentrálunk."

Anglia, Ausztrália, Oroszország, az Egyesült Államok, illetve a közösen pályázó Belgium és Hollandia, valamint Spanyolország és Portugália mindkét világbajnokság megrendezéséért harcba száll, míg a 2022-es eseményre Japán mellett a Koreai Köztársaság és Katar kandidál.
A FIFA decemberben hirdeti ki a pályázatok győzteseit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását