2024. május 2. - Zsigmond

Elhunyt a világ legidősebb embere

Elhunyt a világ legidősebb embere, a japán nőt egy héttel 115. születésnapja előtt érte a halál Okinaván. Csinen Kama, akinek élete három századon ívelt át, még vasárnap hunyt el - közölte az idős asszonyt gondozó intézet szóvivője.
2010. május 4. kedd 11:16 - HírExtra
A madártermetű, ősz hajú Csinen az utóbbi pár évben volt az Okinava délkeleti részén, Nandzsóban található otthon lakója.

1895. május 10-én született nő halálának pontos oka nem ismert, a család nem akart részleteket közölni a sajtóval. Több japán újság még az idős asszony nevét sem írta meg.

Csinen Kama 2009 szeptemberében örökölte meg hivatalosan a világ legöregebb embere címet, miután Los Angelesben 115 évesen elhunyt az amerikai Gertrude Baines.

A japán nő halálával a francia Eugenie Blanchardra szállt a cím. Ő a nagyon idős embereket kutató Gerontology Research Group szerint 1896. február 16-án született.

A kutatócsoport világszerte 75 "szuperszázévest" tart számon, akik már mind túl vannak 110. születésnapjukon.

Japánban különösen sok a száz év feletti lakos: több mint 40 ezren vannak, akik ilyen magas korban járnak. 86 százalékuk nő. Becslések szerint 2050-re közel egymillióra emelkedhet a száz év feletti japánok száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását