2024. május 6. - Ivett, Frida

Neonáci zavargás, egy rendőr életveszélyben!

Mintegy 20 sebesült és több mint 300 őrizetbe vétel a május 1-jei németországi megmozdulások nem hivatalos mérlege. A sebesültek között több rendőr is van, egyikük állapota életveszélyes.
2010. május 2. vasárnap 14:35 - HírExtra
A neonáci Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) szervezésében szélsőjobboldali tüntetők az ország több városában felvonulásokkal igyekeztek megakadályozni a május 1-jei rendezvényeket, a politikai pártok, különböző társadalmi szervezetek, továbbá baloldali csoportok pedig ellentüntetésekkel akadályozták meg ezt. Elsősorban Berlinben és Hamburgban súlyos összecsapások zajlottak le szélsőjobboldali és szélsőbaloldali tüntetők között, és az összetűzések vasárnap hajnalig tartottak.

Vasárnapi sajtójelentések szerint egyedül Berlinben több mint 10 ezren tüntettek a bejelentett szélsőjobboldali megmozdulások ellen. A tüntetők "nácimentes Berlin" jelszóval vonultak fel, és több helyütt ülőblokádokkal igyekeztek megakadályozni a szélsőjobboldal felvonulását.

Hasonló megmozdulások voltak az ország több más városában. A rendőri készültség szinte példa nélküli volt, egyedül a fővárosban 7000 rendőrt helyeztek készenlétbe. Ugyancsak a vasárnapi újságok számoltak be arról: a korábbi tapasztalatokból okulva a rendőrség arra kapott utasítást, hogy szükség esetén keményen lépjen közbe. Erre utal, hogy a vasárnap hajnalig tartó összecsapások megfékezésére a rendőrök vízágyút és gumibotot vetettek be, és jóval több szélsőséges tüntetőt vettek őrizetbe, mint az elmúlt években.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását