2024. május 3. - Tímea, Irma

London reformokat vár a Fidesztől

Piaci szempontból kedvezőnek minősítik első hétfői kommentárjaikban londoni felzárkózó piaci elemzők a Fidesz kétharmadosnál nagyobb többségű választási győzelmét, amely a szakértői vélemények szerint komoly reformlehetőségeket teremt az új kormány számára.
2010. április 26. hétfő 13:15 - HírExtra
A UBS bankcsoport londoni befektetési részlegének hétfői helyzetértékelésében az áll, hogy a választások kimenetele komoly lehetőséget teremt egy szerkezeti reformprogram elindítására. Ezért az eredmény a ház szerint piaci szempontból pozitív, jóllehet kezdetben e kedvező hatást mérsékelheti a Fidesz részletesen kidolgozott gazdasági programjának hiánya.

A UBS bankcsoport londoni befektetési részlegének hétfői helyzetértékelése pozitívnak minősíti a "reformlehetőségeket teremtő" választási eredményt. A ház a londoni befektetői körnek kiadott gyorselemzésében ugyancsak felhívja a figyelmet arra, hogy a Fidesz "szinte bármilyen törvényt egyedül meg tud változtatni", olyanokat is, amelyek kulcsfontosságú reformterületeket érintenek, beleértve az önkormányzatokat.

A választások kimenetele komoly lehetőséget teremt egy szerkezeti reformprogram elindítására, ezért az eredmény piaci szempontból pozitív, jóllehet kezdetben e kedvező hatást mérsékelheti a Fidesz részletesen kidolgozott gazdasági programjának hiánya - vélekedtek a UBS londoni elemzői. A ház szerint a piac mostantól várhatóan a kormány gazdasági programjának pontos részleteit és a reformok végrehajtását tekinti majd kulcsfontosságú belső tényezőknek. A cég előrejelzése az, hogy az új kormány elsősorban a növekedés gyorsítására és új munkahelyek teremtésére összpontosít. A fő reformlépések között lesz valószínűleg az adócsökkentés, az állami bürokrácia leépítése és az önkormányzati reform.

A Wood & Co. nevű, Közép- és Kelet-Európára szakosodott, londoni és prágai székhellyel működő befektetési társaság az általa alkalmazott minősítési skálán "pozitív" besorolással látta el a választási eredményt. A cég szerint a Fidesznek most "bőséges lehetősége lesz bármilyen reform elindítására".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását